Laatste update 14.07.2023

 • U zoekt een gemotiveerde en ervaren co … Kris D’alleine is de naam.
 • De komende Condroz-Rally zal over 2 dagen verdeeld worden … Uitzonderlijk voor een BRC Cup-wedstrijd.
 • Een tijd terug nog als afgelast verklaard staat de Rallye Terre de Langres 2023 inderdaad op de kalender en vindt plaats van 21 tot 23 juli 2023. Het is de 4de ronde van het Franse Gravelkampioenschap 2023. Nikolay Gryazin maakt er als buitenlandse vedette zijn opwachting in een Polo R5.
 • Oorspronkelijk gepland voor 8 en 9 september 2023, zal de 75ste editie van de Mont-Blanc – Morzine Rally uiteindelijk worden georganiseerd van 31 augustus tot 2 september 2023 door ASAC Mont-Blanc en zal het de 6de ronde zijn van het Franse Rallykampioenschap 2023. Een van de mooiste rally’s van de Franse kalender.
 • Tom Boonen was vorige week enkele dagen in Finland voor een doorgedreven graveltraining.
 • Komend weekend de Rally Weiz in Oostenrijk. Niet alleen een manche voor het ORM, komen de FIA Rally Star Teams er aan de start, vormt de Rallye Weiz ook de negende ronde van de FIA ​​European Rally Trophy maar het is ook de vierde ronde van de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe”. Het Histo-gedeelte is onderdeel van het  FIA European Historic Rally Championship. Het wordt daar dus een drukke bedoening in Weiz (Stiermarken).
 • De tussenstand in deze ADAC Opel Electric Cup na 3 van de 8 rally’s: 1.Reiter, 92pt 2.Carlberg 91 3.Pröglhöf 59 4.Rumeau 57 5.Lemke 45 6.Van Hoof 38 7.Tarta 31 8.Gudet 30 9.Callea 27 10.Rott 26.
 • Naast Toyota Gazoo Racing zullen ook de andere teams uit het WRC aanwezig zijn op Goodwood, zelfs enkele legendarische Groep B wagens maken hun opwachting. Worden aangekondigd naast de Toyota-boys oa. Stig Blomqvist, Ott Tänak, Malcolm Wilson, Alister McRae, Thierry Neuville, James Williams, …
 • Voorverkoop Rally Staden gestart. Kaarten kun je bestellen via de site. Kies je aantal en programmaboekje. Met de voucher die wordt gemaild kan je in het rallycentrum je bestelling komen afhalen.
 • De Yaris Rally2-Kit is terug en klaar voor de gravel van de Terre de Langres in het Franse Rallykampioenschap. Manon Deliot is zijn co. Een paar dagen later gaan ze van start in de mythische WRC Secto Rally Finland. Victor Cartier est de retour!
 • Deze rallye-sprint gaat gelukkig door ondanks de negatieve berichten. Het nodige inschrijvingsaantal van 80 teams is bereikt 👍
 • Yohan Rossel zal samen met co Arnaud Dunand de rally van Finland betwisten om ervaring op te doen. De rally staat dus niet als puntenscorend op hun programma 2023.
 • M-Sport Ford-jongere Grégoire Munster zal ook in de Rally Estonia (20 – 23 juli) in de FIA ​​Junior WRC-categorie aantreden volgende week. Een goede voorbereiding op de daarna komende Rally Finland.
 • De rally-route van de CER is gekend …. Lees er hier alles over
 • De deelnemerslijst van de Rallye Luxemburg met heel wat Belgen kwam gisteren online …
 • Nieuwe FIA-beslissing: artikel 57.6.4 werd aangepast om grote dekzeilen bij de service te verbieden om de auto’s te verbergen. De teams hadden deze gewoonte overgenomen om het bespioneren van tegenstanders tijdens de race, zoals bijvoorbeeld de bandenkeuze, tot een minimum te beperken. Vanaf Estland zal deze praktijk verboden zijn en zal het voor de toeschouwers gemakkelijker zijn om buiten de specials de auto’s te kunnen bewonderen.
 • Nieuwe titel voor bandenleveranciers in het ERC 2024 ….
 • Ook Hyundai Motorsport was deze week in volle actie ter voorbereiding van Rally Estonia 2023
📹 MP Rallyvideos
 • Oliver Solberg gaat niet voor punten in Rally Finland … omdat de rally hem 2 jaar op rij weinig vreugde en geluk bracht. Hij hoopt dus nog te scoren in Estland en vermoedelijk Griekenland en de CER. Hij wou geen punten scoren in de Safari – ondanks het feit dat er maar weinig Rally2’s aanwezig waren – omdat hij kampioen wil worden via de rally’s waar wel alle toppers aanwezig zijn. That’s the spirit Oliver 👍