De Royal Motor Club de Huy gaat door met de voorbereidingen voor de 49ste editie van de Condroz-Huy Rally.

Er is nu beslist dat de Condroz, die op de kalender van het Belgisch kampioenschap staat in de ‘Cup’ categorie, zal doorgaan over twee dagen, op zaterdag 4 en zondag 5 november. Het parcours is uitgestippeld en de verschillende lokale en sportieve autoriteiten worden benaderd volgens de geldende regels. Over het parcours kunnen we al zeggen dat het verdeeld zal zijn in drie ronden van drie klassementsproeven, zowel op zaterdag als op zondag. In totaal zijn er zes verschillende KP’s, die elk drie keer worden verreden, voor een totaal van ongeveer 180 km aan getimede secties, de maximaal toegestane afstand voor een Cup-ronde. Sommige klassementsproeven zijn ‘klassiekers’, andere zijn gloednieuw en we zullen een oude legendarische route opnieuw zien verschijnen … tot groot genoegen van de deelnemers en het publiek van de Condroz. Op vrijdag is er ook een speciale test.

Natuurlijk staat veiligheid centraal in het bestek. Met dit in gedachten is het parcours zo ontworpen dat het doorkruisen van dorpen zoveel mogelijk vermeden wordt en zal de communicatie over het evenement en de in acht te nemen veiligheidsregels geïntensifieerd worden.

Info Condroz Rally