Een nieuwe prijs om de deelname van bandenfabrikanten aan het FIA European Rally Championship te erkennen en te stimuleren, werd goedgekeurd door de FIA ​​World Motor Sport Council tijdens de recente FIA-bijeenkomst in Cordoba.

Vanaf 2024 zullen firma’s die geregistreerd zijn als officiële ERC-bandenpartner deelnemen aan de inaugurele FIA ​​European Rally Championship Tyre Manufacturers’ Trophy. De twee hoogst geplaatste auto’s van elke geregistreerde bandenfabrikant scoren punten volgens hetzelfde scoresysteem dat door het kampioenschap wordt gebruikt.

Er is een sterke deelname van bandenfabrikanten aan de ERC met Hankook, Michelin, MRF en Pirelli die zich hebben aangemeld als de officiële bandenpartners van het kampioenschap. Ze zijn allemaal actief betrokken bij de serie door piloten en teams te ondersteunen en door te gaan met ontwikkeling, zij het op een beperkte en duurzame basis.

De creatie van de ERC Tyre Manufacturers’ Trophy volgt op een voorstel van de kampioenschapspromotor, WRC Promoter, aan de FIA ​​Rally Commission..

Bron FIA Newsletter