Naast de circuit-afdeling van Toyota Gazoo Racing die ook ruim aanwezig zal zijn op Goodwood gaat onze aandacht naar hun rally-compartiment.

De Toyota GR Yaris Rally1 HYBRID zal een drietal GR Yaris-wedstrijdauto’s aanvoeren die in actie zullen komen op Goodwood.

2023 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally Italia Sardegna 2023 / 1-4th June 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Het model dat de WRC-titels van 2022 naar zich toe trok, krijgt gezelschap van de nieuwe GR Yaris Rally2 Concept, gebouwd voor Rally2 of dus het tweede niveau van het kampioenschap, en de op waterstof aangedreven GR Yaris H2, die zijn eerste festival-optreden zal maken.

De GR Yaris Rally2 Concept, die aan het einde van het seizoen 2022 in conceptvorm werd onthuld tijdens de Rally Japan, zal door TGR worden aangeboden als klantenauto die in aanmerking zal komen voor vele nationale regionale kampioenschappen wereldwijd.

De GR Yaris H2 zal ondertussen de koolstofneutrale waterstofverbrandingsmotortechnologie demonstreren die Toyota aan het ontwikkelen is met als doel de snelheid, het geluid en het gevoel van high-performance motorsport te behouden voor zowel piloten als toeschouwers.

De piloten die de TGR-line-up presenteren, zijn TGR World Rally Team Principal Jari-Matti Latvala, kampioenskandidaten Elfyn Evans en achtvoudig WRC-kampioen Seb Ogier, en op zondag viervoudig WRC Championship-winnaar, de Finse rallylegende Juha Kankkunen.

2023 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally Italia Sardegna 2023 / 1-4th June 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota leidt momenteel het constructeurs- en rijdersklassement in alle drie de disciplines van de motorsport, WRC, WEC en W2RC. Het festival vindt plaats van 13 tot 16juli as.

Info & Foto’s Toyota Gazoo Racing