Laatste update 20.01.2024

 • M-Sport is de laatste in de rij van de topteams om hun PET af te werken. Op zondag en maandag Fourmaux, dinsdag en woensdag Grégoire Munster. Voor beelden verwijs ik graag naar mijn nieuwe Facebook pagina. Dank om me daar verder te volgen …
 • Binnenkort verwachten we meer info ivm de komende Clio Trophy Belgium wat de kalender betreft. Intussen is de kalender 2024 vandaag gepresenteerd …. Klik hierboven voor alle info.
 • Een andere nieuwigheid in de huidige Ford Puma Rally1-achtervleugel bestaat uit de aanpassing van het voorste deel van de grote eindplaat, nu verlengd en gebogen, om meer lucht in de centrale carrosserie te brengen en de achtervleugel efficiënter te maken. 📸 Stéphane Ferrara / Info WRCWings
 • De jonge Roope Korhonen won de eerste manche van het Finse Rallykampioenschap 2024 ( zie ook Facebook JoHu Media ). Onze landgenoten Thomas Martens en Eddy Smeets ( deelnemend in de categorie SM3 ) vielen op het einde van de wedstrijd uit na een crash.
 • Max McRae zet zijn carrière verder in Engeland en zal in 2024 het Britse Rallykampioenschap betwisten.
 • De achtste editie van de Winter Romania Historic Rally die van 19 tot 21 januari 2024 plaatsvindt – ooit gewonnen door Charles Munster – rond de stad Covasna is een heel populaire historic rally in het heel mooie decor van Transsylvanië. Veel Belgen terug aan de start maar ook zoon ( piloot ) en vader (co-piloot) Delecour ofte Eliott en François. Hier vindt je alle info.
 • Nog weinig nieuws rond het BRC: Charles Munster en Cédric Cherain verwachten we terug in een Hyundai van BMA, Vincent Verschueren in een Citroën C3 Rally2, John Wartique in een Fiesta Rally2, Breittmayer rijdt ook het volledige BRC met een Citroën C3 Rally2, Tom Boonen eveneens in een nieuwe Škoda Fabia RS Rally2. Gino Bux ( die ws team zal vormen met zijn goede vriend John Wartique ) en kampioen Maxime Potty kijken nog even de kat uit de boom. Alhoewel we Maxime wel verwachten in de Yaris Rally2 (van Burton Racing).
 • Een van de eerste ASAF’s voor 2024 …. Inschrijven kan vanaf nu ….
 • Het Italiaanse Iron Lynx is klaar om deel te nemen aan het Franse Rallykampioenschap en het Franse Gravel Rallykampioenschap in 2024 met twee auto’s en een derde deelname met de Iron Dames, die in de Ford Fiesta Rally2 zullen rijden. Het team wordt bijgestaan door Sarrazin Motorsport. De twee piloten die hun debuut maken voor het team zijn Jean-Baptiste Franceschi en Réhane Gany. Als dame zijn dat Sarah Rumeau, 2022 Frans Dames kampioen en co-pilote Julie Amblard.
 • De Brit Matt Edwards zal in 2024 het Irish Tarmac Championship rijden met een nieuwe Fiesta Rally2.
 • Livery Time bij Hyundai Motorsport
 • De inschrijvingen voor het FFSA CFR zijn geopend…
 • Nice livery voor Lauri Joona en Janni Hussi !
 • De inschrijvingen voor de Haspengouw Rally 2024 zijn geopend.
 • Bastien Rouard warmt zich op in de Legend Boucles Bastogne voor het BRC ….
 • De livery van de Burton Racing Yaris voor Stéphane Lefebvre …. Super mooi ook! Let ook op de sponsoring van de garage van Duval. Die zou naar alle waarschijnlijkheid de Rallye des Ardennes rijden met deze wagen, terwijl we deze Toyota ook al misschien gaan zien debuteren in België met de komende Haspengouw Rally. Maar de prioriteit zou toch bij Stéphane Lefebvre liggen én WRC2.
 • Ook Lander Dhaene kiest voor de Opel Corsa Rally4 in 2024. Zowel rally’s in België als in Frankrijk staan op zijn Stellantis-programma. Succes Lander!
 • Het RACB Rally Team staat voor een grote uitdaging in het Junior WRC 2024.
 • Wat een deelnemersveld in de 59ste Arctic Lapland Rally 2024: heel wat mooie namen én Belgen! Het is al de 2de manche van het Finse Rallykampioenschap.
 • De TER Europe Kalender 2024 is compleet ….
 • Roope Korhonen – de eerste winnaar in het Finse Rallykampioenschap 2024 – zal vanaf de volgende rally en later in WRC2 deelnemen in een Toyota Yaris Rally2 van zijn team Rautio Motorsport.
 • Henk Vossen begint volgende week aan zijn 13de (als ik goed geteld heb😜) Monte Carlo Rallye. Ditmaal in deze blitse Hyundai i20 Rally2
 • William Creighton zet de verwachte move naar Rally2 met de steun van M-Sport en MotorSport Ireland Academy …. Craig would have been proud🙏
 • Gisteren werd in Spanje de Yaris Rally2 gepresenteerd van Jan Solans en het Teo Martín Motorsport Team.
 • Ook Adrian Fernémont staat aan de seizoensstart met een Citroën C3 Rally2. Daarna volgt de Wallonie. 📸 Matthis Demoulin
 • Pablo Sarrazin – jawel de zoon van – en dus nog een echte rallynaam zal dit jaar zijn debuut maken in de Franse Stellantis Motorsport Rally Cup. En vader Stéphane Sarrazin moet de vedette worden in de Legend Boucles de Bastogne samen met co Nicolas Gilsoul.
 • De affiche voor de SR Moorslede is er ….
 • Het was een publiek geheim, het is nu officieel: Emil Lindholm gaat verder met Hyundai in WRC2, maar het is de verrassing dat CHL Sport Auto de auto zal prepareren. Het Franse team laat Citroën dan ook in de steek om naar Hyundai over te stappen.
 • Léo Rossel – broer van Yohan – gaat een tweede seizoen CRF in met zijn Citroën C3 Rally2 met één doel, Yoann Bonato van de titel te houden.
 • Dit weekend start ook het Noorse Rallykampioenschap 2024 met de Sigdals Rally. Ook het Zweedse kampioenschap gaat van start. Te volgen op mijn Facebook-pagina …