• Vijf wedstrijden op de kalender van 2024
  • Wallonië, Vlaanderen en de Oostkantons op het programma
  • Rally’s van één en twee dagen

Ook dit jaar trekt de kalender van de Clio Trophy Belgium de kaart van diversiteit! Een compacte rally van één dag, een manche van twee dagen, in Wallonië, Vlaanderen en in de Oostkantons, niets ontbreekt op het menu. De bijzonder gevarieerde parcours staan garant voor een grandioos spektakel. Net zoals vorig jaar, staan vijf wedstrijden op de kalender, waarvan de vier beste resultaten mee zullen tellen in de eindstand. “Deze kalender leek ons heel evenwichtig, met een combinatie van wedstrijden van een dag en twee dagen, op parcours waarop onze rijders zich niet zullen vervelen. Deze keuze biedt de teams de mogelijkheid om hun budget voor het seizoen binnen de perken te houden en het biedt tevens een ideale geografische spreiding, zowel voor het rijplezier als voor de visibiliteit van hun partners,” benadrukt Sandrine Wanson, de coördinatrice van de Trophy voor MY Racing, enthousiast.

Een kalender die meteen stevig opent met de Rally van Wallonië. Wat is er mooier voor de piloten van de Trophy om het gedurende twee dagen voor een talrijk publiek tegen elkaar op te nemen op de prachtige proeven rond Namen? Daarna trekt de Trophy naar de Sezoensrally met zijn gekende maaskiezel. Een ideaal parcours om zijn wagenbeheersing te tonen gedurende een dag. Na de zomerpauze reist de Trophy naar de Oudenaarde Rally, die op een nieuwe datum wordt georganiseerd. Het is de enige wedstrijd in Oost-Vlaanderen, eveneens verreden op één dag. Bij de intrede van de herfst is het tijd voor de East Belgian Rally, met zijn natuurlijk, snel en technisch parcours.

De echte rallytalenten kunnen op zaterdag het verschil maken. Tot slot wordt de Trophy 2024 in de Ardennen beslist, tijdens de Spa Rally, een wedstrijd gespreid over twee dagen. “Net zoals vorig jaar, hopen we dat de titelstrijd pas in de laatste wedstrijd beslist zal worden en dat het even spannend wordt in de loop van het seizoen. Er zijn veel aanvragen, dus we verwachten een aantrekkelijk startveld van een tiental deelnemers,” verheugt Sandrine Wanson zich.

Met de lancering van dit vierde seizoen en een aantrekkelijke kalender, bevestigt de Clio Trophy Belgium zijn rol als kweekvijver voor jong talent. “Maar, niet alleen dat,” preciseert Karl Schuybroek, directeur communicatie bij Renault België-Luxemburg. “Natuurlijk ontdekken we al 3 jaar jong talent dankzij de Trophy, maar we bieden aan alle amateurs in de rallysport de mogelijkheid om deel te nemen aan een hoogstaande competitie aan het stuur van een echte rallywagen, onze Clio Rally5, de referentie in zijn klasse, voor een heel beperkte kostprijs.”

Kalender 2024:

*27-28 april: Rally van Wallonië

*18 mei: Sezoensrally

*24 augustus: Aarova Rally Oudenaarde

*28 september: East Belgian Rally

*30 november – 1 december: Spa Rally

Info en foto’s Renault België / Clio Trophy België