Laatste update 10.11.2023

 • Spanje kent zijn S-CER kampioenen: José Antonio “Cohete” Suárez en co Alberto Iglesias Pin.
 • Wist je dat Yoann Bonato de enige Franse piloot is die 5x Frans kampioen werd!?
 • Thomas Martens – de jonge Belg die al enkele jaren in de Baltische Staten – rally’s rijdt zal zijn Belgische debuut maken in de Ardeca Ypres Rally 2024 … Als hij de week ervoor zijn rijbewijs haalt.
 • Vorig weekend vond ook de Historic Acropolis Rally plaats … Enkele mooie beelden!
 • Voor de derde editie van WRC Rally Sweden georganiseerd in de provincie Västerbotten in het noorden van het land, hebben de organisatoren een programma samengesteld dat met meer dan één derde is herzien ten opzichte van 2023.
 • Comeback Junior Planckaert in de 6uren van Kortrijk. Het is nu ook officieel bevestigd! De laatste VAS-wedstrijd de 6uren van Kortrijk krijgt wel een heel mooie affiche met naast Junior Planckaert oa. Niels Reynvoet, Gilles Pyck, Bjorn Syx, Vincent Verschueren, Frederic Miclotte, Gunther Monnens, John Wartique, Davy Vanneste en vele vele anderen.
 • Voormalig Peugeot World Rally Championship-baas Corrado Provera is op 82-jarige leeftijd overleden. De charismatische Italiaan was de man achter de WRC 206 en de dubbele wereldtitel van Marcus Grönholm.
 • Neem uw agenda … Alle TAC-organisaties in een kolom
 • Adrien Fourmaux was dit weekend te gast op de Japan Mobility Show naast Takamoto Katsuta en zijn vader, Toshi Arai en Akio Toyoda! Zou Toyota in Adrien het ideale uithangbord zijn voor de nieuwe Yaris Rally2? Of zoek ik het te ver ….
 • Enkele maanden terug werd het hier al eens aangehaald in mijn Rally Alert … Alles wordt concreter maar er zal motoren-geronk klinken in Vresse-sur-Semois …… in mei 2024
 • De nieuwe Yaris Rally2 zou volgens Zuid-Amerikaanse media debuteren in …. Paraguay. Volgens Toyota Gazoo Racing Paraguay zou de eerste Rally2 worden bezet door de officiële bemanning: Alejandro Galanti en Marcelo Toyotoshi. Toyotoshi bevestigde dat het voertuig zal deelnemen aan het Paraguayaanse Nationale Rallykampioenschap en het Codasur Championship 2024.
 • De onboards voor de Spa Rally 2023 staan online.
 • De Spaanse Clio Trophy Asfalt-kampioenen zijn ook gekend ..
 • Al een spijtige afgelasting nog lang voor het seizoen 2024 is begonnen: géén Terre de Langres (in) 2024
 • Op 20/10 werden aanpassingen gepubliceerd in de FIA-Technische Regels van de verschillende klasses
 • In Australië maken ze zich op voor de 10de en laatste mache van het ARC, de Subaru Canberra Rally of Canberra 2023 die plaatsvindt op 18 en 19 november as.
 • Komend weekend de mooie Duitse gravelrally ( jawel een gravelrally in Duitsland ), de 26ste Int. ADMV Lausitz Rallye 2023. Het is tevens de finale van de ERT ( European Rally Trophy ) met een zeer internationale bezetting én de laatste rally voor de FIA Rally Stars 2023.
 • En in Frankrijk met zicht op de Ventoux de laatste ronde van het Franse Gravelkampioenschap 2023, de Terre de Vaucluse, wordt van 10 tot 12 november 2023 georganiseerd door ASA Méditerranée en Team Trévois Courthézon met tien KP op het programma gedurende twee dagen en een prachtige deelnemerslijst: met enkele landgenoten én WRC2-kampioen 2022 Emil Lindholm …
 • Die zelfde Lindholm blijft dan nog even in Frankrijk hangen want hij pikt ook nog de laatste rally van het asfaltkampioenschap mee, de Rallye du Var.
 • Nog geen plannen komend weekend … Het mooie Zuid-Limburg wacht op u!
 • Veel sterkte gewenst aan het ganse Orfys-team. Zondag ll. overleed veel te vroeg één van de gekende gezichten van het service-team en neef van Niels Reynvoet. Het leven kan verschrikkelijk zijn 😢
 • Deze week is ons ook een echte Belgische Rallylegende ontvallen …. Georges Van Oosten. Sterkte aan familie en vele vrienden!
📸 Facebook
 • Een jammerlijk ongeval betekende ook het einde voor Kubo Kordisch. Hij nam regelmatig deel in het ARA-kampioenschap en overleed aan zijn verwondingen na een crash in de Show Me Rally 4 november ll.
📸 ARA
 • MRF-tyres zet zijn opmars verder en zal nu ook volgend seizoen officieel bandenleverancier zijn in het Nieuw-Zeelandse Rallykampioenschap.
 • Een opmerkelijke deelnemer met #37 in de 2de Rally del Brunello 2023 …. niemand minder dan Lorenzo Bertelli met een Yaris Rally1.
 • Nog een paar drukke weken voor Greg Munster voor nieuwjaar: na Japan rijdt hij nog de Spa Rally met de M-Sport Rally2 om daarna de Histo Safari Rally in duo te rijden met Jourdan Serderidis. Daarna wachten al de tests voor de Monte Carlo Rally 2024 …. in de Rally1. Een project voor in totaal 5 Rally1-outings zou op tafel liggen aangevuld met de rest in Rally2. Mentor Jourdan Serderidis zal aan de start staan van de Monte met de Polo R5 waarmee hij ( zie berichtgeving van na de Acropolis Rally ) zal proberen de WRC Masters-titel te veroveren in 2024.
 • Stéphane Lefebvre is aangekondigd voor de BRC Rally Spa 2023. Hij kan scherprechter spelen in het duel Maxime Potty/Cédric Cherain
 • De nieuwe FIA WRC en regionale rally-regels voor u gepresenteerd. Lees hier de ruime samenvatting
 • Maxime Potty laat niets aan het toeval over en wil zich optimaal voorbereiden op Spa Rally. Zondag rijden Maxime en Renaud mee in de RS Villersois.
 • ….