In het voorbije weekend vond de laatste manche plaats van het Spaanse S-CER kampioenschap, het Spaanse Super-kampioenschap met een mix van asfalt en gravelproeven.

Niet alleen de Spaanse toppers aan de start met topfavorieten Pepe López en “Cohete” Suárez, maar ook enkele Belgische teams hadden de weg gevonden naar de Costa Blanca: Freddy Loix en Pieter Tsjoen, Renaud Jamoul als co van Jos Verstappen, Timothy Van Parijs met Kurt Heyndrickx en Jochen Claerhout met co Piero Vandeputte.

Het werd dus een droomweekend voor José Antonio Suárez – Alberto Iglesias tijdens deze 29ste La Nucía-Mediterráneo Rally, waar ze hun vierde overwinning van het seizoen behaalden met de Škoda Fabia RS Rally2 van het Recalvi-team.

Javier Pardo – Adrián Pérez domineerden de eerste dag. Daarna nam Suárez even over maar dan kwam een ontketende Pepe López die naar de leiding stormde tot zijn lekke band in de twaalfde en voorlaatste special. Zo vielen Pepe López en Borja Rozada met de Hyundai i20 N Rally2 van Terra Training Motorsport van de eerste naar de vierde plaats. Weg titelambities … ondanks nog winst in de laatste KP voor de onfortuinlijke Pepe López.

Zowel Freddy Loix als Jos Verstappen reden bijna constant in de top tien en werden respectievelijk 6de en 9de. Ook Jochen Claerhout reed naar een opmerkelijke 37ste plaats net na de bij ons ook heel gekende Nederlander Vitalii Antonov. En Tim Van Parijs zult u zeggen. Die reed in het provinciale gedeelte van de rally, kon de plaatselijke Porschist niet volgen en besloot dan maar om het publiek te plezieren. Zo kennen we én ze in Spanje nu ook Tim ( zie Insta Reel hieronder )!

https://www.instagram.com/reel/CzObT55Ipwe/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Óscar Palomo met de mooie Sara Fernández sloten de top vijf af ​​in de laatste asfaltrace van de SuperCER en wonnen respectievelijk de S-CER Junior Trophy en de Laura Salvo Women’s Trophy.

Álex Español en Patricia Sáiz wonnen de S-CER 2WD Trophy. Daniel Berdomás met co Brais Mirón versterkten hun voorsprong in de Toyota GAZOO Racing Iberian Cup met een nieuwe overwinning.

De Sandero Cup in Spanje

Carlos Rodríguez – David Nieto werden winnaars van de Clio Trophy Spanje Asfalto. Alejandro Pérez en Miguel Ángel Fernández wonnen hier de Sandero Cup, maar de titel ging uiteindelijk naar Oliver Martín en Rubén González, tweede in deze laatste ronde.

Info en foto’s C-SER Spanje