Jos Verstappen als groot favoriet met nr.1

Met opwindende uitdagingen en nu al enkele indrukwekkende deelnemers. Dit jaar serveren ze drie KP’s waaronder een gloednieuwe proef in Aalst. De rally, die plaatsvindt op zondag 12 November, belooft opnieuw een hoogtepunt te worden in de VAS-rallykalender.

De organisatoren hebben hard gewerkt om een uitdagend en boeiend parcours te creëren voor de deelnemers.  Deze proeven zullen vier keer worden verreden, wat zorgt voor de ultieme test van stuurvaardigheid en snelheid. De klassementsproeven in Kerkom en Borlo zijn ook herzien ten opzichte van vorig jaar, wat een frisse dynamiek aan de competitie zal toevoegen.

Het rallycentrum is gevestigd in de gebouwen van Group Nivelles op het industrieterrein van Gingelom.  De technische keuring zal plaatsvinden aan Sporthal De Winning in Montenaken, op een boogscheut van het rallycentrum.  Dit alles zorgt voor een vlot verloop van het evenement en geeft deelnemers en toeschouwers de kans om te genieten van een geweldige rally-ervaring.

Met de reeds ontvangen inschrijvingen belooft de zevende editie van de Rally van Zuid-Limburg een mooi deelnemersveld te presenteren.  Ladies first … en zo neemt Melissa Debackere alvast een optie op de overwinning. Ze behaalde vorig jaar een knappe tweede plaats en wil dit jaar nog beter doen. Maar dan moet ze wel een zekere Jos Verstappen kloppen. Ook Jos Pennartz en de lokale favoriet Jimmy D’Hondt, met hun competitieve R5-wagens, zijn helemaal klaar voor de uitdaging. Ook Kris Princen is er terug te bewonderen en dat zal niet de enige brullende Porsche zijn …. Of zorgt de Noorderbuur Ingo Ten Vregelaar voor de verrassende ‘aap uit de mouw’!?

De rally trekt ook enkele kampioenschapsrijders aan, waaronder Vincent Verstraete en Paulo Macedo in divisie 3, alsook Koen Verhaeghe in divisie 4. De strijd om de algemene overwinning bij de Historics belooft eveneens interessant te worden, met de ervaren piloot Dirk Deveux.  Hij heeft de beste parcourskennis in zijn thuisrally.

De Rally van Zuid-Limburg is een evenement dat liefhebbers van autosport niet mogen missen!  We verwachten een spannende wedstrijd vol actie en indrukwekkende competitie. Voor meer informatie en updates, bezoek www.rallyvanzuidlimburg.be of de Facebook-pagina van RZL.

De mooie deelnemerslijst

“We zien jullie graag heel talrijk langs de klassementsproeven op een veilige plaats om te genieten van een leuke wedstrijd” aldus een enthousiaste organisatie.

  • Deze wedstrijd telt voor het VAS Regionale kampioenschap Rally, Rallysprint en Historic Rally. Telt ook voor de diverse provinciale kampioenschappen (PAK). De “Rally van Zuid-Limburg” wordt verreden over 215,89 km, waarvan 112,68 km aan klassements-
    proeven. Er worden vier lussen van drie KP’s verreden met passages in Kerkom, Borlo en Aalst.
  • Rallycentrum in de gebouwen van Group Nivelles, Ambachtsweg 14, Gingelom, waar om 08u30 de eerste wagen zal starten. Om 17u35 is er de voorziene aankomst van de eerste wagen.
  • Info Giebens Benny, Steenweg op Sint-Truiden 285, 3401 LANDEN Tel. +32 473 91 51 28 secretariaat@rallyvanzuidlimburg.be

De VAS tussenstanden na 8 wedstrijden:

Divisie 1-2

1 Diet Luc-Van Dycke Ellen 442
2 T’joens Stefaan-Passchyn Greet 420
3 Vandoolaeghe Jan 380
4 Sampers Bart-Sampers Jordan 294
5 Fleurackers Patrick 263

Divisie 3

1 Declerck Kurt 384
2 Verstraete Vincent-Dewickere Christophe 359
3 Macedo Paulo Moreira-Macedo Sonia* 311
4 Stubbe Michiel-Vanden Bussche Dylan 283
5 Monnens Gunther 249

Divisie 4

1 Verhaeghe Koen 401
2 Callens Mike 364
3 Derez Alexander-Vromman Barbara 290
4 Lapeire Sonny 265
5 Crombez Stefaan -Decapmaker Niels 247

Divisie 5

1 Vandoolaeghe Mathieu 367
2 Rubrecht Simon-Rubrecht Lucas 322
3 Gillebert Frank 298
4 Noyelle Damon 269
5 Vandenheede Lorenzo 255

Info Rally Zuid-Limburg | Haspengouw Rally | VAS Media