De organisatoren van de tweede ronde van het Wereldkampioenschap Rally 2024 presenteerden vandaag het parkoers voor komende februari, dat achttien klassementsproeven en 301,76 km aan getimede proeven zal omvatten.

Voor de derde editie die van 15 tot 18 februari rond Umeå zal plaatsvinden, zijn er weinig wijzigingen aangebracht met slechts twee nieuwe specials op zaterdag “Vännäs” en “Bygdsiljum”.

Als eerbetoon aan Craig Breen die afgelopen april overleed tijdens een test voor Rally Kroatië, zal de Brattby special, die hij tweemaal won, voor deze editie van 2024 zijn racenummer “#42 Brattby” dragen. De Ierse piloot eindigde ook op de tweede plaats op de Zweedse sneeuw in 2023, slechts 18s7 achter Ott Tänak.

Kalle Rovanpera (FIN) and Jonne Halttunen (FIN) of team Toyota Gazoo Racing are performing during World Rally Championship Sweden in Umea, Sweden on February 26, 2022 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202202260054 // Usage for editorial use only //

Er worden tijdens het evenementenweekend ruim 200.000 mensen verwacht die de rally bijwonen, het festivalterrein bezoeken en van het entertainment genieten. Rally Zweden is een van de grootste terugkerende sportevenementen van Zweden.

Info & Foto Rally Sweden Media / Red Bull CP