Laatste update 31.03.2023

 • Het nieuwe rally-wapen van Renault, de Clio Rally3 zal als 0-wagen rijden in de onverhard rally Terre des Causses ! Quentin Ribaud en Declerck Mélissa zullen de Clio besturen alvorens de auto zijn officieel debuut in competitie zal maken.
 • Ook deelnemer in deze eerste manche van het Franse gravelkampioenschap én niet in Dinant volgend weekend ….. Charles Munster
 • BMA zal ook in het DRM aanwezig zijn met niemand minder dan Christian Riedemann
📸 Christian Riedemann
 • Kaarten, Timing en deelnemers Rallye des Ardennes 2023
 • Jonas Dewilde en Nikolai Bruyneel hebben deze week getest. Jonas deed een test met de nieuwe Renault Clio Rally4 van Orfys Rally Rents om voorbereid te zijn op de TAC-rally. Terwijl Nikolai zich voorbereidde op het komende weekend.
 • Twee persvoorstellingen op 29 maart in Brouwerij De Bie:
 • Zoals je op andere media-kanalen kon/kan zien, test Toyota Gazoo Racing van dinsdag tot vrijdag in de Westhoek de nog in development-zijnde Toyota Yaris Rally2 … De één mag al iets meer dan de ander 😉 op media-gebied. Op 28/03 en 29/03 was Evans aan de beurt, vandaag 30/03 was het de vaste tester Juho Hänninen en Takamoto Katsuta … Vandaag 31 maart wordt de test-reeks afgesloten in Alveringem.
📸 Concept Yaris Rally Japan 2022 Toyota Gazoo Racing
 • Vandaag ( maandag 27 maart ) werd de Central European Rally voorgesteld …. Lees er alles over!
 • Ook WRC Rally Estonia maakte hun timing bekend.
 • Hayden Paddon zal toch deelnemen aan de volgende ERC-manche, de Rally Islas Canarias, rally die hij aanvankelijk ging skippen.
 • Het compacte parkoers van de Rally van Wervik 2023
 • We kijken al uit naar 3 mooie affiches volgend weekend: in België de Rallye des Ardennes die menigeen doet terug denken aan de vroeger legendarische Circuit des Ardennes … In het buitenland kijken we verlangend uit naar de TER confrontatie Azores Rally, voorheen een ERC-manche. Ook zijn we benieuwd naar de eerste manche van het DRM …. ADAC Rallye Erzgebirge.
 • Het Rallyteam Debackere – Lemoine strak in het pak en klaar voor 2023 …
 • … én een mooie livery 👏
 • Het 5e Alsace Rallye Festival vindt plaats op 24, 25 en 26 augustus 2023 in Molsheim.. Eén van de mooiste Historic-evenementen van het jaar
 • We blijven in Frankrijk. Daar werd bevestigd dat de Rallye Terre de Langres – oorspronkelijk als geannuleerd opgegeven op 14 februari ll – toch doorgaat op de oorspronkelijke datum nml. 21-23 juli 2023.
 • Dit is de deelnemerslijst voor WRC Rally Croatia 2023 … met oa. Grégoire Munster, Henk Vossen, Tom Rensonnet en ….. ene Fabio Schwarz.
 • De routemap voor Rally Croatia vindt je hier!
📸 RACB
 • Tom Rensonnet en Loïc Dumont nemen op 1 en 2 april deel aan de Quattro River Rally Karlovac. “Deze manche van het Kroatische rallykampioenschap is een uitstekende voorbereiding op de volgende wedstrijd in het Junior WRC”
 • Ook Toksport-piloot Gus Greensmith zal zaterdag deelnemen aan de Quattro River Rally ter voorbereiding van zijn volgende WRC2-uitje tijdens de Croatia Rally. Zaterdag wordt hij echter herenigd met voormalig bijrijder Chris Patterson, die de plaats inneemt van Jonas Andersson. De grootste tegenstander wordt allicht Nikolay Gryazin.
 • Volgend jaar komt er heel waarschijnlijk al een back-to-back WRC Rally in de VS. De bedoeling zou zijn om in een periode van 2 weken dus zowel Mexico als de VS aan te doen …
 • M-Sport: er zijn geen onmiddellijke plannen om nog meer Ford Puma’s WRC Rally1 in te zetten in 2023.
 • New-Look FIA EUROPEAN RALLY TROPHY klaar voor nieuwe start morgen. Ook de Ardeca Rally Ieper op de kalender! Lees alle info hier.
 • Wie van deze drie Škoda Fabia RS Rally2’s zal winnen op de Azoren: van links naar rechts Mikkelsen, Cais of Loeb. Of zorgen OC Veiby of Nil Solans nog voor de verrassing!?