• Routebeschrijving bevestigd voor de eerste Central European Rally
  • Start in Praag – Rallycentrum en finish in Passau
  • Proeven in drie Europese landen
  • Central European Rally met 18 KP’s en zo’n 320 kilometer tegen de klok

De première van de Central European Rally begint vorm te krijgen: de spectaculaire Hybrid’s van het World Rally Championship (WRC) komen van 26 tot 29 oktober naar Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Na een intensieve periode van plannen is nu alle belangrijke informatie bevestigd. Fans kunnen zich verheugen op een driedaagse over uitdagende asfaltetappes, die de beste rallyteams ter wereld door drie landen in het hart van Europa voeren.

Na de showstart in Praag en de daarop volgende openingsetappe op donderdag (26 oktober) staan er drie rallydagen op het programma, waarbij de deelnemers bijna 320 kilometer tegen de klok moeten afleggen en een totale afstand van ongeveer 1.370 kilometer moeten afleggen. De auto’s, met hun uiterst efficiënte hybridetechnologie en 100 procent fossielvrije brandstoffen, vertrekken naar elk van de 18 klassementsproeven vanuit het rallycentrum in de Beierse stad Passau, waar ze ook over de finish zullen rijden op zondagmiddag (29 oktober). Alle belangrijke informatie over de Central European Rally is beschikbaar op centraleuropeanrally.eu. Fans vinden hier ook de links tot de kaartverkoop die in de komende dagen opstart en kunnen zich ook abonneren op de gratis nieuwsbrief, die alle actuele informatie over het hoogtepunt van de rally bevat.

Toeschouwers krijgen een eerste glimp van de deelnemende rallyteams op woensdag (25 oktober), wanneer een route voor de shakedown – de laatste test onder competitieve omstandigheden – niet ver van Passau wordt uitgestippeld. De actie wordt pas echt spannend vanaf de donderdagmiddag, wanneer de show begint in de schaduw van de legendarische Praagse Burcht. Dit wordt kort daarna gevolgd door de eerste mogelijkheid voor de piloten echt aan het werk te zien: de super special stage (SSS) rond het beursterrein in de “Gouden Stad”.

De volgende ochtend vertrekken de teams vanaf het evenemententerrein Passau Messepark op weg naar het zuidwesten van Tsjechië, waar ze zeven proeven zullen afleggen. Ook zijn er tank- en bandenwisselzones te vinden. Het hoogtepunt van de dag is de Cinov super special stage ’s middags. Net als SSS Praag biedt dit een geweldig zicht. Pas ’s avonds keren de ploegen terug naar Passau aan het einde van de openingsetappe, waarop ze naar verwachting 140 kilometer tegen de klok zullen hebben afgelegd.

De zaterdag voert de teams langs de Donau en de Inn in de regio Innviertel in Oostenrijk en Neder-Beieren. De drielandengrens van Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië is nooit ver weg, wat betekent dat fans uit alle gastlanden niet ver hoeven te reizen. Deze zes etappes worden zondag gevolgd door de finale, met wederom vier etappes in de regio Mühlviertel (Oostenrijk) en Neder-Beieren (Duitsland). De finish en aansluitende ceremonie zijn gepland voor de vroege namiddag in Passau.

Info en foto’s ADAC