Volg hieronder het laatste (inter)nationale rally-nieuws op de voet. Heb je zelf nieuws, een weetje, activiteit … een berichtje naar jo@johu.be is steeds welkom!

Maandag 05.02.2024

 • BRC | De Haspengouw Rally lost zijn eerste namen
 • MERC | Pierre-Louis Loubet kan Mads Østberg nog afhouden en winst de Qatar Rally 2024
 • FRC | Evans wint in extremis de Arctic Lapland Rally na technische problemen Kalle Rovanperä. Thomas Martens en Eddy Smeets worden 5de SM3 in de 2de manche van het Finse Rallykampioenschap. Tevens eerste nationale winst voor de nieuwe Toyota Yaris Rally2 met Mikko Heikkilä.
 • FRC | De stand na 2 rally’s in het Fins Rallykampioenschap 2024

 • PRC | Armindo Araújo onthulde zijn nieuwe Škoda Fabia RS Rally2

 • HIS | Stouf en Erard behalen derde zege in de Legend Boucles Bastogne. Eindstand Legend-Youngtimers-Challenger / Eindklassement Classic 65/Classic 50
 • TGR | Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program-piloten Hikaru Kogure en Yuki Yamamoto voltooiden met succes hun eerste rally in de Toyota GR Yaris Rally2 tijdens de Arctic Rally op 2 en 3 februari. Dit met een mooie 8ste en 9de plaats.
 • WRC | Het Midden-Oosten en Ierland potentiële WRC-kandidaten in 2025 – Meer info
 • BRC | Bastien Rouard terug met de Hyundai en BMA in het BRC
 • WRC | Afgelopen vrijdag maakte het Paraguayaanse medium Ultima Hora bekend dat een overeenkomst tussen de WRC-promotor en de rally-organisatoren bijna getekend is voor de komende drie jaar. Rally Paraguay wordt dus in augustus volgend jaar gastland voor een WRC-manche en deze zal naar verwachting plaatsvinden in het departement Itapúa met de stad Encarnación als epicentrum van de rally.
 • WRC| William Creighton is klaar om de Lima Rally te rijden in zijn nieuwe Fiesta Rally2 als voorbereiding op Rally Zweden ….

Dinsdag 06.02.2024

 • WRC | Fau Zaldivar met zijn nieuwe bolide en blitse livery. Klaar voor WRC2.

 • WRC | De Yaris krijgt een nieuwe ophanging. De ontwikkelingen zullen zowel de prestaties als betrouwbaarheid ten goede komen.
 • CFR | Mireille Vidueira Scheurer racet dit jaar in het Championnat de France des Rallyes Terres! De Franse damesrallykampioene van 2023 begint haar seizoen daarom op 5 april op de Rallye Terre Des Causses, met aan haar rechterkant een gloednieuwe Franse bijrijder, Jeanne Rey.

 • WRC | Vorige week testte Esapekka Lappi voor Rally Zweden …. Eén dag zelfs met Hankook winterbanden. Hankook is volgend jaar officieel bandenleverancier in het WRC voor 3 jaar.
 • M-Sport en Past-Racing zullen in Portugal en Spanje de Ford Fiesta Rally2 laten schitteren in de nationale kampioenschappen.
 • BRC – Ticketverkoop Rallyes des Ardennes gestart: tickets
 • FFSA | Nog enkele dagen om in te schrijven

Woensdag 07.02.2024

 • BRC | Een opvallende deelnemer in de Haspengouw Rally is de Oostenrijker Enrico Windisch met deze Audi A1 Rally2 Kit Car.

 • CFR | We wisten het al dat het CHL-verhaal voor Yoann Bonato ten einde was. Voor dit nieuwe seizoen is het een nieuwe uitdaging in een nieuw team! Yoann Bonato en Benjamin Boulloud versterken het team van Trajectus Motorsport in het Franse Rallykampioenschap.

 • WRC | De Tennessee Rally USA heeft een nieuwe stap gezet in de richting van opname in het World Rally Championship met details over het evenement van 14-16 juni 2024. De rally wordt een grote WRC-test en werd vandaag bevestigd als een niet-kampioenschapsronde van Amerika’s belangrijkste serie, de American Rally Association.
 • HIS | Ook een Belgische zege in de Rallye Monte Carlo Classique 2024. Een zeer geslaagde rally met op het einde een voortreffelijk zegevierend duo, de Belgen Michel Decremer en Jennifer Hugo, in een Opel Ascona 400 uit 1979 die de dans van zaterdagmiddag tot dinsdagnacht zonder onderbreking leidde.
 • BRC | Lander Depotter 2 Rally’s in een Clio Rally3: de Wallonie en thuiswedstrijd de Aarova-Rally.
 • BrRC | ITV4 zal in 2024 het Probite British Rally Championship verslaan.

Donderdag 08.02.2024

 • CRT | Het team PH-Sport by Minerva Oil is met een 4de teamlid aangevuld met Luc Giroux. Het team bestaat al uit Anthony Fotia, Léo Rossel en Jonathan Hirschi.
 • Rally of Nations Mexico krijgt vorm. Met een heel internationaal deelnemersveld doet het zijn naam alle eer aan: Julien Ingrassia (als rijder dus), Didier Auriol, Max McRae, Andrea Mabellini, Alberto Battistolli, Ricardo Cordero, Niko Schelle, Mads Østberg, Dennis Rådström, Nil Solans, … 13 landen zijn vertegenwoordigd maar geen Belgen.
 • SCER | De nieuwe Sandero Eco Cup Spanje zal een onderdeel zijn in 2 manches van het Supercampeonato de España de Rallyes 2024 https://bit.ly/49tdGec

Vrijdag 09.02.2024

 • CFR | Eric Camilli verhuist van PH Sport en de C3 Rally2 naar de Hyundai i20 Rally 2 van Team 2C Compétition! Hij rijdt het Franse Rallykampioenschap en zal testrijder worden om de Rally2 verder te ontwikkelen.

 • DIV | Kalle Rovanperä aan het werk zien in België …. Het kan … Binnenkort.
 • HIS | Marcus Grönholm wordt één van de vedetten op het Eifel Rallye Festival 2024
 • CFR | Hugo Margaillan zal met een Huyndai I20N Rally2, rechtstreeks uit de Hyundai Motorsport-workshops en voorbereid door CHL SPORT AUTO-team, deelnemen aan de 9 ronden van het Franse Rallykampioenschap.

📸 CHL Sport

 • DIV | De organisatoren van de evenementen Rally Valle d’Aosta, Rallye du Chablais, Mont-Blanc Morzine en Rallye International du Valais onderhouden een bevoorrechte relatie, die de oprichting van de 1e Alpin Trophy voor het seizoen 2024 mogelijk maakt. Alle info hier

Zaterdag 10.02.2024

📸 CHL Sport

 • FFSA | Pierre Ragues wint de Rallye des Routes du Nord voor Jos Verstappen.

 • SCER | Hyundai Spanje lanceert dit seizoen opnieuw een nieuw rallycup van één merk, drie decennia na de Pony Cup, die in 1993 het begin markeerde van zijn sportieve activiteiten. De Hyundai i20N Rally Cup sluit zich aan bij het S-CER (Spaans Rallykampioenschap) met als doel nieuw talent te promoten, dus de race is beperkt tot piloten jonger dan 26 jaar zonder voorafgaand palmares.

Zondag 11.02.2024

 • WRC | Sparco officieel sponsor WRC Rally Sardegna 2024

 • ARA | De Canadees Brandon Semenuk won op zeer overtuigende wijze ( met meer dan 6min voorsprong ) de Sno*Drift Rally 2024, de eerste manche van het Amerikaanse Rally Kampioenschap.