Het Probite British Rally Championship (BRC) keert in 2024 terug naar de free-to-air nationale televisie, na het ondertekenen van een meerjarige overeenkomst met ITV4 en ITVX om de serie van zes ronden uit te zenden in het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland.

Een uitgebreid mediapakket voor het belangrijkste rallykampioenschap van Groot-Brittannië omvat onder meer een speciale show van een uur met hoogtepunten op ITV4 na elke ronde van de serie, die in prime time wordt uitgezonden met verdere herhaalde uitzendingen en een eindprogramma voor het einde van het seizoen.

Naast het baanbrekende vooruitzicht zal het programma ook beschikbaar zijn op de bijbehorende online inhaalservice ITVX, waardoor nog lang na de kampioenschapsactie van elke ronde kan worden genoten.

Gloednieuwe kalender ingesteld om het beste te testen

In zijn 66e seizoen zal het BRC zich concentreren op spraakmakende, langere en meer uitdagende rally’s en zal het ook twee gloednieuwe evenementen organiseren, evenals vele fans en teams verwelkomen.

De vernieuwde kalender zal de teams opnieuw een uitdagende, actievolle campagne bieden met een gelijke verdeling van asfalt- en gravelrally’s, die enkele van de beste proeven in Groot-Brittannië omvat, elk met zijn eigen unieke uitdagingen.

Bekijk de evenementenkalender en begin nu met plannen!

Probite British Rally Championship-kalender 2024

Ronde 1 – Legend Fires North West Stages – Garstang – 22/23 maart
Ronde 2 – Rallynuts Severn Valley Stages – Builth Wells – 13 april
Ronde 3 – Beatson’s Building Supplies Jim Clark Rally – Duns – 24/25 mei
Ronde 4 – Voyonic Grampian Forest Rally – Banchory – 9/10 augustus
Ronde 5 – JDS Machinery Rali Ceredigion – Aberystwyth – 30 augustus/1 september
Ronde 6 – Bezoek Conwy Cambrian Rally – Llandudno – 26 oktober

Info British Rally Championship 2024