Laatste update 08.12.2023

 • Het duo Álvaro Muñiz – Néstor Casal werden in Spanje winnaars van de Spaanse Tarmac-Cup 2023. Met hun MRF Skoda Fabia R5 hadden ze aan een tweede plaats genoeg om zaterdag namiddag tijdens de Ciudad de Valencia Rally, de Cup te winnen.
 • De TipCars Pražský Rallysprint 2023 of de laatste grote afspraak in Tsjechië en zelfs meer bepaald in het mooie Praag werd gewonnen door Martin Vlček voor Erik Cais die in de laatste KP wel nog kwam opzetten …
 • Rachele Somaschini werd voor de derde keer Italiaans rallykampioen dames. Een topprestatie als je weet dat deze bloedmooie Italiaanse al sedert haar geboorte vecht tegen de genetische ziekte cystische fibrosis. Een ziekte die heel haar leven beheerst, ze blijvend in de actualiteit wil houden via haar social media en verschillende projecten en haar eigenlijk ook gedurende vele dagen in het ziekenhuis houdt. Dit is dus een prestatie om U tegen te zeggen!
📸 Luca Riva Studio
 • Andrea Mabellini en Virginia Lenzi wonnen trouwens de ACI Ralli Di Monza 2023, de laatste manche van het Italiaanse kampioenschap.
 • De Junior titel was de enige titel die nog op het spel stond in de Monza Rally …
 • De winnaars in de Ypres Historic Regularity waar deelnemen nog belangrijker is dan winnen …
 • ERC-Kampioen Hayden Paddon wil dat de autosportwereld de overstap naar alternatieve energie in de rallysport bespoedigt, terwijl hij zijn elektrische raceauto naar een hoger niveau tilt.
 • Torstein Eriksen werd in Noorwegen door de autosport journalisten verkozen tot Autosportpersoonlijkheid van 2023.
 • Met grote droefheid vernamen we het plotse overlijden van de echtgenote van Bruno Thiry. Veel sterkte voor familie en vrienden ….
 • Toyota Gazoo Racing WRC is vandaag begonnen met hun PET voor de Monte Carlo Rally 2024 met de Yaris Rally2. Aan het stuur Stéphane Lefebvre. De wagen zal ook als 0-wagen rijden in de Dévoluy Rallye Hivernal met Juho Hänninen of Sami Pajari ….
 • Sami Pajari testte op dinsdag de nieuwe Toyota Yaris Rally2 in de Alpen. Aangezien de Rally2 enkel voor klanten is voorzien zal TOYOTA GAZOO Racing WRC zelf geen team runnen maar misschien via een satellietteam ( zoals bv TokSport / Škoda Motorsport ) werken om toekomstige talenten te stallen. Maar er is geen deal tussen Sami en Toyota Gazoo.
 • BMA zit de volgende dagen in Afrika met een mooie delegatie …
 • Zoals u al kon lezen in een vorig artikel zijn nu ook Yohan Rossel en Nikolay Gryazin officieel aangekondigd als speerpunten bij Citroën Racing voor WRC2 2024. Ze zullen via de Belgische structuur van DG Sport Compétition worden ingezet in het WRC – FIA World Rally Championship 2024 met de Citroën C3 Rally2.
 • De voorlopige VAS-kalender 2024 …
 • Een WRC-werkgroep om de rallysport een nieuwe toekomst te geven werd vandaag dinsdag opgericht tijdens de strategiesessie van de World Motor Sport Council tijdens de Annual General Assemblies Week in Bakoe. FIA-vice-president voor Sport Robert Reid en WMSC-lid David Richards zullen de groep leiden.
 • De DRM-kalender 2024 werd licht aangepast ….
 • Andreas Mikkelsen eindelijk terug in WRC1 🙏. Gisterenavond nam hij afscheid van Škoda Motorsport. Vandaag woensdag 6 december werd hij om 14u aangekondigd bij Huyndai Motorsport.
 • Ook Dani Sordo blijft voorlopig nog op de rijderslijst bij Hyundai Motorsport GmbH voor 2024. Hij zal aan 3 WRC-rally’s deelnemen volgend jaar.
 • Deze blitse Renault Clio Rally3 zien we in de komende Monte Carlo Rallye 2024 by Chazal Racing
 • Onze landgenoot Armand Fumal zal als voorbereiding op zijn deelname aan de Monte Carlo Rallye 2024 ook deelnemen aan de Rallye Hivernal du Dévoluy ….
 • Hankook is bevestigd als de nieuwe leverancier van banden voor het WRC – FIA World Rally Championship vanaf 2025.Het nieuwe partnerschap werd aangekondigd na de laatste bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council vandaag in Baku, waarbij Hankook het Italiaanse merk Pirelli vervangt – dat sinds 2021 alle vierwielaangedreven auto’s in het WRC levert, maar zijn vertrek in september aankondigde.
 • Tom Pieri ( u zag deze naam al een paar keer passeren de laatste maanden ) zal achter het stuur zitten van de M3 van Thierry Neuville voor het Sainte-Baume Rallycircuit Festival 2023. Een unieke kans na een zwaar ongeval een paar maanden geleden.
 • Samenvattend nog eens alle nieuwe FIA RALLY-regels op een rij.
 • Geen Elfyn Evans op de FIA Prize Giving 2023 in Bakoe.
 • Alle eindstanden in het Italiaanse Rallykampioenschap 2023 na de Rally Di Monza.
 • Zien we Vincent Verschueren volgend seizoen in een ….. Citroën C3 Rally2!?
 • Rallykalender FIA Asia-Pacific Championship 2024:
  • 15-17 maart South India Rally-Indië
  • 12-14 april Rally Of Otago-Nieuw-Zeeland
  • 07-09 juni Rally Montre-Japon
  • 02-04 aug Danau Toba Rally-Indonesië
  • 21-22 sept Rally Longyou-China
  • 08-10 nov Rally Of Whangarei-Nieuw-Zeeland
 • Alpine Elf Rally Trophy 2024 🇲🇫
 • TER Europe Kalender 2024
 • 114 crews zullen op zaterdag en zondag starten in de 24ste Prealpi Master Show. De Finse topper Jari-Matti Latvala zal er met zijn Toyota Celica ST 185 aanwezig zijn.

Interesse om te adverteren op deze site!! Het kan vanaf 2024 ….
Meer info via jo@johu.be ( tot 31/12 met video-filmpje van uw bedrijf )