Na enkele jaren afwezigheid – en één ERC-titel en 2 WRC2-titels verder – zullen we vanaf 2024 Andreas en co Torstein Eriksen terug zien op het hoogste niveau van de rallysport. Andreas en Torstein zullen de 3de Hyundai i20 Hybrid delen met Esapekka Lappi en Dani Sordo. Naast zijn rol in het WRC volgend seizoen zal de Noor de ontwikkeling van het Rally2-autoprogramma van Hyundai Motorsport ondersteunen.

Andreas Mikkelsen “I am very excited to come back to the top category of rallying with Hyundai Motorsport. Since 2019, we have fought hard to return to the top flight of the sport, and I am very glad we are doing it with Hyundai. We have a big opportunity in front of us, and we will grab it with both hands and make the most out of it. I want to thank Hyundai Motorsport for putting their faith in us; we will give our maximum to help achieve the high targets that will be set for the 2024 season.”

Mikkelsen bleef jarenlang Škoda Motorsport trouw en de appreciatie was wederzijds. Maar de wil om terug naar het hoogste niveau te kunnen gaan bleef knagen.

Een verdiende terugkeer dat mag zeker gezegd. Een eerste kennismaking met de hybride-Rally1 wordt al binnenkort voorzien als voorbereiding op het nakende seizoen 2024.