Laatste update 17.11.2023

 • Een nieuwe Franse kampioen Gravel in Frankrijk en dit voor de 2de maal …. En hij hoefde niets eens deel te nemen in de Terre de Vaucluse!
 • Wat een prestatie van de jongste Munster. Met een grootse eindspurt zondagnamiddag wist Charles zijn eerste besttijd in Rally2 te scoren en een 2de plaats algemeen in de Terre de Vaucluse !
 • Jean-Sébastien Vigion werd vorige maand gekroond in de Clio Trophy France Terre en won dit weekend de titel van Frans Gravelkampioen 2WD tijdens de Rallye Terre de Vaucluse. Vigion verloor wel van de Clio Rally5 van Tom Pellerey en Hervé Faucher in de strijd om de overwinning in Rally5, maar scoorde de punten die nodig waren om de titel te bezegelen. Quentin Ribaud, auteur van dezelfde dubbel in 2021, schitterde met Mélissa Declerck in een Clio Rally3. Ze werden zelfs 5de algemeen. Daarmee werd Quentin voor de vijfde maal winnaar in Rally3.
 • Jessika Lepretre werd bij de dames Frans kampioene bij de co’s Terre 2 WD.
 • De gravelrally Int. ADMV Lausitz Rallye 2023 was een kolfje naar de hand van Anders Grøndal die voor de gelegenheid werd genavigeerd door de TokSport teamchef Veronica Engan.
 • Met deze Duitse klassieker eindigt ook het trainingsseizoen voor de FIA Rally Stars. Als de individuele debriefs zijn afgesloten zal volgende week het FIA Rally Star week beslissen welke 4 rijders de opstap maken naar het FIA Junior WRC in 2024, dat half februari start met Rally Zweden. De Australiër Gill Taylor was deze keer de snelste.
 • Gino Bux en Nicolas Gilsoul sluiten 2023 af met de Rallye des Crêtes en Spa Rally met deze blitse Škoda Fabia RS Rally2 van Sarrazin Motorsport.
 • John Wartique komt aanstaande zaterdag en zondag in Kortrijk de Spa Rally voorbereiden, zijn thuisrally. Hij wil de Vlaamse wegen leren ontdekken in het kader van 2024. John krijgt nu de steun van de Belgian VW Club
 • Het door Hyundai Slovenië gesteunde duo Rok Turk en Blanka Kacin sloot het Sloveense Rallykampioenschap af ​​met een vijfde overwinning van het seizoen tijdens de Rally Idrija (11-12 november) in hun i20 N Rally2. De nieuwe gekroonde nationale kampioenen zijn echter Marko Grossi en Tara Berlot ook in een i20. Een 1-2 voor Hyundai in Slovenië dus!
 • Tamara Molinaro heeft na het dramatische ongeval van Craig Breen de moed teruggevonden om opnieuw achter het stuur van een rally-bolide te kruipen … Ze nam vorig weekend deel aan de Fiorio Cup Rally. Heel wat mooie namen aan de start maar een beperkt deelnemersveld.
 • Het zou een logische stap zijn. Meer en meer Finse geruchten dat Sami Pajari volgend seizoen al bij het (Rally2-)team van Toyota Gazoo Racing zou zitten
 • Intussen is er ook al duidelijkheid rond de toekomst van de rallysport in en rond Huy
 • Meer info rond de 6 uren van Kortrijk vindt je hier
 • Tja … Niet alle recce-wagens zijn rally-wagens 😂 hé Andreas Mikkelsen.
 • Eerstdaags krijgen we de Renties Škoda en Porsche voor de 6uren van Kortrijk te zien … Stay tuned!
📸 Renties Racing Team
 • Grégoire Munster kijkt vooruit op Rally Japan: “Ik heb geweldige herinneringen aan Rally Japan vorig jaar toen ik WRC2 won, het was een geweldig evenement en ik was vooral enthousiast om terug te komen. Ik heb het gevoel dat ik sindsdien veel als piloot ben verbeterd. Ik heb dit jaar veel geleerd door de PUMA Hybrid Rally1 te besturen en ik heb mijn vertrouwen in Centraal-Europa vergroot. Ik streef naar een hoog resultaat dit weekend, want ik ben terug in de Fiesta Rally2. Ik wil mijn resultaat van vorig jaar herhalen, maar het zal niet gemakkelijk zijn omdat de concurrentie erg hoog is.”
 • Een groot deel (rood) van KP Moeskroen is niet toegankelijk voor publiek ( 6uren van Kortrijk ).
 • Volgens bepaalde bronnen zou Oliver Solberg heel dicht staan bij een overeenkomst met M-Sport voor een terugkeer in Rally1!
 • De FIA European Rally Trophy bezocht dit jaar 18 evenementen in 12 landen en sloot afgelopen weekend af met de Lausitz Rallye in Duitsland. Rene Dohnal en Roman Svec uit de Tsjechische Republiek behaalden de titels voor ERT-piloten en bijrijders, terwijl FIA Rally Star-concurrent Romet Jürgenson uit Estland de ERT Junior-kampioen van 2023 is. Gefeliciteerd!
 • Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2024 vindt de 42ste Eurol Hellendoorn Rally in en om Hellendoorn plaats.
 • De jonge Ierse Aoife Raftery zal komend – met de steun van Ireland Motorsport – nog eens mogen proeven van een buitenlands avontuur. Ze staat aan de start van de Rallye Ciudad de Pozoblanco meetellende voor het Spaanse Super-kampioenschap.
 • In diezelfde rally wordt ook over de Spaanse merkentitel beslist tussen Škoda en Hyundai. Ook de Toyota Gazoo Iberian Cup kent zijn besluit … Dani Berdomás-Brais Mirón (Breogán Group) strijdt tegen Sergi Francolí-Xavier Moreno (CSM Automoció) tijdens deze Ciudad de Pozoblanco Rally.
 • Thierry Neuville is de eerste leider in Rally Japan na winst in de SSS in het Toyota-stadion deze (donderdag)avond ( in Japan / morgen in België )
 • Esapekka Lappi en Janne Ferm blijven – voor een partieel programma – bij Hyundai Motorsport in 2024.
 • Ook bij de familie Sarrazin is de toekomst en opvolging verzekerd. Zoon Pablo debuteert binnenkort in de Rallye du Var.
 • De deelnemerslijst voor de komende Rallye du Var 2023 zonder Belgen …
 • Na dag1 is Elfyn Evans riant leider in Rally Japan die heel hectisch verliep door de hevige regenval: Fourmaux en Sordo crashten op dezelfde plaats, Katsuta ging even in de fout en verloor veel tijd. De Japanner reed deze namiddag 3 scratches op rij en kon zo zijn pa remonteren. Andreas Mikkelsen en onze Grégoire Munster reden een dijk van een wedstrijd met toptijden in helse omstandigheden in …. een WRC2 vaak voor de grote WRC-bolides. De rest van de wedstrijd is te volgen op mijn Facebook kanaal. De huidige situatie na dag1:
 • Ook updates over de 6 uren van Kortrijk en andere wedstrijden mag je verwachten!