Zaterdag 18 en zondag 19 november is er de 6 Uren van Kortrijk, de slotmanche van het VAS regionale Rallykam­pioenschap in een organisa­tie van Autostal Groeninghe. Het mooie decor van de Grote Markt in Kortrijk vormt er het toneel voor de laatste rallyactie van het seizoen in West-Vlaanderen.

Het is de tijd van het jaar voor de eindafrekeningen. Na de Ma­rathon, de Slalom, de Rallycross, de Classic en de Regularity, die allen in de voorbije maanden hun kampioenschap afsloten, is het volgend weekend de beurt aan de 6 uren van Kortrijk om het eind­verdict op te stellen van het regionale Rallykampioenschap. Sedert de heropname van de wedstrijd binnen de VAS rally-kalender, ken­den de 6 Uren van Kortrijk een ongeëvenaard succes, met po­pulaire winnaars, de occasionele vedetten aan de start en vooral volledig bezette deelnemerslijsten. Het is deze editie niet anders.

Op 18 oktober werden de inschrijvingen geopend en er werden 137 inschrijvingen binnengehaald… in de eerste 30 minuten! Een klinkend succes, mag men dan met een gerust hart zeggen. De inspanningen van organisator Autostal Groeninghe werpen meer dan hun vruchten af. Een genummerde startlijst krijgen we pas deze week te zien, maar zoals steeds zijn er via de tam-tam van het internet en de sociale media vele deelnames al bekend. Me­lissa Debackere zal er zijn, in een nieuwe Škoda Fabia RS Rally2 nog wel in de Renties-kleuren. Nog Fabia R5’s zullen er zijn voor Renzo Herpoel, voor de terugkerende Koen Dewaele (onder de vleugels van ene Patrick Snijers), voor Vincent Verschueren, Frederic Miclotte, Junior Planckaert en Davy Van­neste.

John Wartique gaat van start op de VW Polo R5, Gilles Pyck brengt de Hyundai i20 mee. Bjorn Syx en Niels Reynvoet doen het met de Citroën C3. Andy Lefevere zal de weg openen met de Renties-Porsche als 0-wagen!

Er komen dus een 15-tal R5 wagens aan de start en afhankelijk van de staat van het parcours en de weersomstandigheden mag men gerust de Porsches van Gunther Monnens en Tuur Vanden Abeele bij de kanshebbers op de ere­plaatsen tellen. Voeg daarbij nog een vloot aan Evo-wagens, die regionaal nog steeds meer dan hun mannetje staan en een peloton aan spectaculaire BMW’s en u begrijpt dat de 6 Uren van Kortrijk opnieuw een top-affiche vormen! Vergeten we daarbij ook niet de rest van het deelnemersveld, dat leest als een who-is-who in de regionale autosport, en lokale held Paul Lietaer, die met de Ascona 400 opnieuw een gooi zal doen naar Historic-glorie.

De Lavano site, Rollegem, Marke, Aalbeke en Moeskroen zijn de namen die de 14 klassementsproeven uitmaken waarover de rally wordt verreden. Op zaterdag 18 november wordt 1 klassements­proef afgewerkt (Lavano). Op zondag 19 november worden dat twee lussen met telkens 4 klassementsproeven en één ronde met 5 klassementsproeven. Dat is goed voor een wedstrijd van 247 kilometer, waarvan 97,80 km tegen de klok en 150 km aan verbin­dingstrajecten. Het zenuwcentrum is er zoals vanouds op de mooie setting van de Grote Markt in Kortrijk, met de grote tent waar alles over de rally kan worden vernomen. Er is live commentaar op het podium, catering, een verkooppunt voor de programma-boekjes (een absolute must!) en zoals steeds een gratis optreden op zater­dagavond met deze keer ‘Les Truttes’.

De deelnemerslijst:

De startlijst zondag:

Volg hier de resultaten

Timing:

Kaarten Google Maps

Tussenstand VAS voor Kortrijk:

Divisie 1-2: 1.Diet-Van Dycke 442pt 2.T’joens-Passchyn 420pt 3.Vandoolaeghe 380pt 4.Fleurackers 263pt 5.Ribbens 176pt.

Divisie 3: 1.Verstraete-Dewickere 424pt 2.Declerck 405pt 3.Macedo-Macedo* 340pt 4.Stubbe-Vd Bussche 334pt 5.Desmedt-Stevelinck 290pt

Divisie 4: 1.Verhaeghe 469pt 2.Callens 364pt 3.Lapeire 333pt. 4.Derez-Vromman 290pt 5. Ghesquiere 272pt

Divisie 5: 1.Vandoolaeghe 367pt 2.Rubrecht-Rubrecht 322pt 3.Serpieters 133pt 4.Mievis 125pt 5.Pacco-Ververcken 125pt.

Info VAS