Volg hieronder het laatste (inter)nationale rally-nieuws op de voet. Heb je zelf nieuws, een weetje, activiteit … een berichtje naar jo@johu.be is steeds welkom!

Maandag 19.02.2024

 • VAS | We beginnen zicht te krijgen op de lijst voor Moorslede: Vincent Verschueren, Melissa Debackere, Bert Coene, Jelle Segers en Kurt Boone vertegenwoordigen de R5-armada.

 • JWRC | Wat een gevoel moet dat niet geven om als 18jarige voor het eerst op een WRC Podium te staan. Het is niet velen gegeven …. Mille Johansson ( coverfoto).
 • JWRC | De FIA Rally Stars deden het ook voortreffelijk in Zweden: Romet Jürgenson 2de Junior bij zijn Junior debuut, Taylor Gill was één van de eerste leiders, Max Smart scoort een punt in zijn 7de rally ooit en Jose ‘Abito’ Caparó toont 10 potentieel.
 • WRC | De Toyota Gazoo WRC Challenge Program-teams Yuki Yamamoto/Marko Salminen (Toyota GR Yaris Rally2) en Hikaru Kogure/Topi Luhtinen (Toyota GR Yaris Rally2) werden respectievelijk 10de en 20ste in hun eerste WRC ooit.
 • BRC | Wat een deelnemersveld in de Haspengouw Rally 2024: BRC
 • CFR | Raphaël Astier blijft CHL en Alpine trouw. We zien hem dus binnenkort in het CFR

 • CRP | Volgend weekend start ook het Portugese kampioenschap met een klassieker …

 • WRC | Indrukwekkend WRC-debuut voor Isak Reiersen en Lucas Karlsson: P8 WRC2 en 13e algemeen tijdens hun thuisrally! Het was pas hun vijfde start met de Fabia RS Rally2.

Dinsdag 20.02.2024

 • Mooi initiatief van Hyundai Motorsport Customer Racing in enkele nationale kampioenschappen in Europa: de i20 N Rally2 European Challenge.
 • CFR | Eric Mauffrey start zijn kampioenschap met deze Škoda …

Woensdag 21.02.2024

 • BRC | De Porsche van Kris Princen en Peter Kaspers 😍
📸 Femke Dignef
 • SCER| Cohete Suarez warmt zich op voor het nieuwe seizoen in de Rallysprint Alcarria Madrileña. Het SCER seizoen begint met de Rallye Tierras Altas de Lorca.
 • TGRIC | Nieuwe kalender voor de TOYOTA GAZOO Racing Iberian Cup met 4 nieuwe rally’s en een upgrade van zijn prijzen voor het nieuwe seizoen, dat begint met de Serras de Fafe Rally. Bruno Bulacia lijkt de grote favoriet voor 2024.

 • ARC | Harry Bates debuteert GR Yaris Rally2 tijdens de Rally van Canberra. Harry zal begin april aan het stuur zitten van een gloednieuwe Toyota GR Yaris Rally2 tijdens de opener van het Australian Rally Championship.
 • CFR | We hadden u al aangekondigd op onze Facebook pagina Tom Heindrichs, Maxime Decock en Samuel Lay gaan zich meten in de FFSA Rallye Le Touquet.
 • WRC | Nicolas Ciamin zal voor het eerst in zijn carrière deelnemen aan de Safari Rally Kenia 2024. Een vervolg op de Monte Carlo en direct gevolgd door de Rally Croatia. Een druk seizoensbegin dus.
 • Komend weekend naast de Haspengouw: de Rally Mexico, de B-Short de la L’Homme, Rallye National de la Côte Fleurie en Rali Serras de Fafe – Felgueiras – Boticas e Cabeceiras de Basto.

Donderdag 22.02.2024

 • CIR | In het Italiaanse kampioenschap zal de Milanese Rachele Somaschini deelnemen aan een volledig programma in de Citroën C3 Rally2. Ter gelegenheid van de eerste race – de Ciocco Rally – werden verschillende initiatieven voor Rachele georganiseerd door de gemeente Castiglione della Garfagnana.
 • BRC | Luister live naar WRRC Radio Rally vanuit de Haspengouw Rally

Vrijdag 23.02.2024

 • De kalender van de Brits-Ierse Stellantis Motorsport Rally Cup

 • CIR | De Italiaanse GR Yaris Rally Cup 2024 …

 • Hyundai Motorsport komt met nieuwe upgrade voor de Rally2 dit voorjaar. De upgrades zullen zich voornamelijk richten op de motor en zullen de eerste van vele stappen zijn in het ontwikkelingsplan voor het klantenraceprogramma van het Koreaanse merk.

Zaterdag 24.02.2024

 • BRC | Ben’k op de Haspengouw Rally ….. en jij??
 • BRC | Wat een spannende en mooie Haspengouw Rally was het terug …. Lees er alles over hier
 • CPR | Kris Meeke won afgetekend een zeer natte Rali Serras de Fafe – Felgueiras – Boticas e Cabeceiras de Basto. Eerste manche van het Portugese kampioenschap. Marco Bulacia werd mooi derde. Broer Bruno won deze manche van het Toyota Gazoo Racing Iberian Cup 2024.
 • FFSA | Zege voor Stéphane Lefebvre maar dan als co in de Rallye National de la Côte Fleurie waar hij Mickaël Reydellet assisteerde. De winnaar van de Rallye des Routes du Nord Pierre Ragues werde 2de … Eric Brunson 3de.

 • FFSA | Ongelooflijke prestatie van Loic Costes en Christelle Perrin die met de 208 Rally4 de algemene overwinning behaalden in de Rallye Bordeaux Aquitaine Classic voor een resem R5-en en Porsches!

Zondag 18.02.2024

 • WRC| Naast Paraguay, USA en Saoudie-Arabië buiten Europa zouden ook enkele Europese landen kandidaat zijn voor het WRC 2025: Ierland wat we al een tijdje wisten en Spanje met de Rally Islas Canarias.
 • WRC | Ierland heeft al een goedkeuring voor zijn WRC-concept maar moet nu nog de nodige fondsen bij elkaar zien te krijgen.
 • Noordburen kunnen Cédric Cherain aan het werk zien in hun land tijdens de Hellendoorn Rally 2024. Want deze rally staat op het programma uit sponsoroverwegingen.