Hyundai Motorsport zal i20 N Rally2-klanten ondersteunen in vijf nationale rallykampioenschappen in Europa met de i20 N Rally2 European Challenge

Vanaf de Rally van Haspengouw van dit weekend in België zal het initiatief een extra beloning bieden aan rijders met een i20 N Rally2 die in de top drie algemeen eindigen.

De i20 N Rally2 European Challenge verlengt het engagement van Hyundai Motorsport Customer Racing om ondersteuning te bieden.

Hyundai Motorsport Customer Racing zal dit seizoen i20 N Rally2-klanten ondersteunen in nationale rallykampioenschappen met de i20 N Rally2 European Challenge. Dit gloednieuwe initiatief – open voor alle i20 N Rally2-klanten – omvat vijftien evenementen in vijf verschillende nationale series: België, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Slovenië.

Elke i20 N Rally2-klant die in de top drie van het algemeen klassement van in aanmerking komende evenementen eindigt, krijgt krediet voor reserveonderdelen van Hyundai Motorsport, waarbij deelnemers vrij zijn om aan zoveel van de geselecteerde evenementen deel te nemen als ze willen.

Momenteel zijn alle zeven evenementen van het Belgisch Rallykampioenschap inbegrepen, te beginnen met de Rally van Haspengouw van dit weekend en eindigend met de Spa Rally in november. In Duitsland worden de extra beloningen aangeboden tijdens de Rallye Sulingen in mei en de Saarland-Pfalz Rallye de maand daarop. De Severn Valley Stages en de Rali Ceredigion van april zijn geselecteerd uit de kalender van het British Rally Championship, Rajd Świdnicki en Rajd Rzeszowski in Polen en Rally Vipavska dolina en Rally Dolina Zelenega Zlata uit het Sloveense kampioenschap.

Hyundai Motorsport Customer Racing Manager Benoît Nogier: “De introductie van de i20 N Rally2 European Challenge voor dit seizoen is een nieuwe manier voor de Hyundai Motorsport Customer Racing-afdeling om onze klanten te ondersteunen. Door prijzen uit te reiken voor podiumplaatsen is het doel om teams en piloten van hoog niveau te motiveren om deel te nemen aan evenementen en hen aan te moedigen om op elk evenement het volledige potentieel van de Hyundai i20 N Rally2 te laten zien. We hebben belangrijke evenementen uit nationale series geselecteerd, waarvan er vele sterke klanten van Hyundai Motorsport waren, met de bedoeling hen te ondersteunen terwijl ze voortbouwen op de basis die ze al in de kampioenschappen hebben.”

2024 i20 N Rally2 European Challenge evenementen

DatEventChampionship
Februari 24Rally van HaspengouwBelgian Rally Championship
April 13Severn Stages RallyBritish Rally Championship
April 26-28Rajd ŚwidnickiPolish Rally Championship
April 27-28Rallye de WallonieBelgian Rally Championship
Mei 3-4Rallye SulingenGerman Rally Masters
Mei 10-11Rally Vipavska dolinaSlovenian Rally Championship
Mei 18SezoensrallyBelgian Rally Championship
Juni 21-22Ypres RallyBelgian Rally Championship
Juni 28-29Saarland-Pfalz RallyeGerman Rally Masters
Augustus 8-10Rajd RzeszowskiPolish Rally Championship
Augustus 23-24Rally Dolina Zelenega ZlataSlovenian Rally Championship
Augustus 31-September 1Rali CeredigionBritish Rally Championship
September 6-7Omloop van VlaanderenBelgian Rally Championship
September 28East Belgian RallyBelgian Rally Championship
November 23-24Spa RallyBelgian Rally Championship

Subject to change / kan wijzigen
 
For further information, please contact Hyundai Motorsport Rally Customer Relations Manager, Vincent Ducher – vducher@hyundai-ms.com.

Info Hyundai Motorsport Customer Racing