Laatste update 20.10.2023

 • Wat een Hemicuda Rally: veel (vroege) uitvallers, een eerste mooie R5-zege voor Bjorn Syx, wat een debuut voor Kurt Boone in de ex-Henk Vossen Fiesta R5, mooie klasse-zeges voor oa. Lander Depotter, Jonas Dewilde, Stefaan T’Joens, Cedriek Merlevede, …..
 • De nieuwe Portugese Rallykampioenen 2023 zijn gekroond.
 • De eindstand in het CPR 2023: 1. R. Teodósio 128 pt 2. A. Araújo 121pt 3. M. Correia 121pt 4. J. P. Fontes 115pt 5. K. Meeke 109pt.
 • Léo Rossel werd de voorspelde winnaar van de Finale van de Coupe de France des Rallyes 2023. De kers op de taart toch voor de jongste Rossel na ook al een geslaagd Frans Rallykampioenschap 2023.
 • Na winst in de Rally Città di Bassano 2023 zijn Simone Campedelli en Tania Canton Italiaans Rallykampioenen asfalt 2023. Congratulazioni Simone & Tania
 • Na de winst in 2016 keerde het team Romain Dumas-Denis Giraudet op de Porsche 911 terug naar de 23ste editie van de Tour de Corse Historique, die ze na een week strijd ook wonnen. Het parkoers – dwars door Corsica – is fantastisch, zeker als je zelf nog in Corsica bent geweest. De volledige uitslag vindt je hier. Ook enkele Belgen stonden aan de start.
 • Nog eens nagenieten van de RallyLegend 2023 …
 • Dit is de top 10 eindstand in het TER Kampioenschap 2023
 • Volgend weekend in het oosten van ons land, de JMC Rallye in Jalhay en bij onze Noorderburen de Twente Rally met een recordaantal deelnemers van 135 teams …. Cédric de Cecco start in Jalhay met nr.1 maar krijgt zware concurrentie van Charles Munster en Maxime Potty. Het is ook de ideale voorbereiding op de Spa Rally.
 • Hyundai Motorsport Customer Racing Junior Driver Fabrizio Zaldivar won de FIA CODASUR-titel na zijn 5de plaats in de Rally del Atlantico in Uruguay. Zaldivar en co-driver Marcelo Der Ohannesian waren het enige team dat meerdere rally’s kon winnen in een kampioenschap verdeeld over 5 naties.
 • De Belgian VW Club zal bij de E-Rallye Monte-Carlo beslist niet onopgemerkt blijven! Zeven rijderscombinaties zullen de kleuren van de Club verdedigen en dat met alle Volkswagenmodellen uit het ID. gamma: de ID.3, de ID.4, de ID.5, de ID.Buzz en de nagelnieuwe ID.7 berline. Nog voor de start gegeven is, heeft het team dus al zijn stempel gedrukt op de wedstrijd, al hoopt het ook te schitteren tijdens de legendarische manche van de Bridgestone FIA ecoRally Cup.
 • Drievoudig Duits Rallykampioen Marijan Griebel zal in 2024 ook starten in de DRM.
 • Komend weekend ook de 58ste Rally RACC Catalunya – Costa Daurada 2023 vanuit Salou. Ooit een WRC-manche, nu een wedstrijd voor het Spaanse Super Kampioenschap en enkele merken-cups. De rally is nu een gravel-rally waar de beste Spanjaarden en ook de FIA Rally Stars aan deelnemen.
 • Vandaag ( 17/10 ) was de PET van Grégoire Munster en Louis Louka voor de komende CER.
 • Tom Rensonnet nog eens aan het werk zien in België? Het kan in Jalhay komend weekend. Daarna wordt hij geopereerd aan zijn been en zal een 6tal weken out zijn. Het wordt dan uitkijken naar 2024 voor Tom. Alvast een goede revalidatie Tom!
 • Voor de thuisblijvers ( die niet naar de CER gaan ) is er in Noord-Frankrijk, net over de grens met de Westhoek in en rond Hondschoote, de 2de Rallye de La Lys. De eerste uitgave lag in het voorjaar. Nu is men uitgeweken naar het laatste weekend van oktober. Kurt Boone – waarvoor het bijna een thuisrally is – is ook meteen onze favoriet.
 • Toyota Spanje ook met de Yaris Rally2 aanwezig in het Spaanse Rallykampioenschap 2024.
 • De inschrijvingen voor de komende 6uren van Kortrijk lopen als ….. een rallywagen! Reeds meer dan 150 inschrijvingen na enkele uren ….
 • De ARC HerbstRallye Dobersberg in Oostenrijk moet zowat de ultieme voorbereiding zijn voor de komende CER. Met enkele toppers als Ciamin, Fourmaux en Tänak oogt de affiche héél mooi ….. https://www.herbstrallye.at/2023/nennliste.html
 • Pierre-Louis Loubet die ook al in de CER kiest voor Benjamin Veillas gaat ook komend seizoen met deze ervaren co door. Hij was al (PET-)co van Seb Ogier en vele Franse toppiloten ( coverfoto PET Seb Ogier Ypres Rally )
 • Adrien Fourmaux zal Pierre-Louis Loubet vervangen voor de WRC seizoensfinale in Rally Japan 2023.
 • Pierre-Louis wordt wel al aangekondigd voor de start van het seizoen 2024 voor M-Sport in de Monte-Carlo Rally.
 • Spijtig genoeg al een eerste jammerlijk forfait voor de CER: Lauri Joona en Janni Hussi moeten na een trainingsongeval deze week in Spanje wegens medische redenen forfait geven.
 • En jawel de WRC Kalender 2024 is er …
 • Félicitations les filles! Mireille Vidueira Scheurer, Laëtitia Marsault en Lucie Baud ( nu drievoudig co-kampioene 2019, 2022 en 2023 )