• Voor het derde jaar op rij zal de TOYOTA GAZOO Racing Iberian Cup in 2024 opnieuw een van de referentie-rallycups voor merken zijn
  • De TOYOTA GAZOO Racing GR Cup Spanje is geboren, de nieuwe circuitcompetitie gelanceerd door Toyota Spanje en het Motor & Sport Institute (MSi).
  • Daarnaast wordt er een officiële structuur gecreëerd, waarmee dankzij de steun van MSi volgend seizoen de nieuwe en langverwachte GR Yaris Rally2 zal rijden in het Spaanse Rally Superkampioenschap (S-CER).

TOYOTA GAZOO Racing heeft zichzelf de afgelopen jaren gepositioneerd als één van de grootste exponenten in de wereld van de autosport, altijd met als doel de meest innovatieve technologieën te ontwikkelen.

Om deze reden gebruikt Toyota de competitie als proeftuin om betere auto’s te ontwikkelen. Zo maken de GR- en GR Sport-modellen deel uit van de strategische lijn van Toyota, waardoor alles wat in de competitie is geleerd, naar straatmodellen kan worden gebracht.

De deelname van TOYOTA GAZOO Racing aan de competitie legt ook de nadruk op een decarbonisatie-strategie, technologisch neutraal, die erin slaagt de opwinding en het spektakel waar fans over de hele wereld van genieten te behouden, zoals het geval was met de Toyota GR Corolla, aangedreven door vloeibare waterstof. die deelnamen aan enkele tests van de Super Taikyu-serie op het Fuji Circuit, in Oyama, Shizuoka (Japan).

TOYOTA GAZOO Racing Iberian Cup
Het is de single-brand cup gelanceerd door Toyota Spanje, Toyota Caetano Portugal en het Motor & Sport Institute (MSi), een universiteit en opleidingscentrum voor monteurs en ingenieurs.

Het begon in het voorjaar van 2022 met de eerste editie, en 2024 van volgend jaar was het derde van de (minstens) drie seizoenen die werden bevestigd na het succes in deze twee voorgaande edities. De hoofdrolspeler van de competitie is, naast teams en coureurs, de Toyota GR Yaris RZ, een van de modellen die de afgelopen jaren de meeste verwachtingen heeft gewekt bij klanten, fans en de gespecialiseerde pers.

TOYOTA GAZOO Racing GR Cup Spanje
Als een van de belangrijkste concurrentiepijlers op het Iberisch schiereiland bundelen Toyota Spanje en MSi hun krachten om een ​​circuitbeker te lanceren, met als doel jonge piloten een kans te geven om aan de slag te gaan in de competitie. Op deze manier kunnen nieuwe autosporttalenten zichzelf promoten om hogere categorieën zoals GT en prototypes te bereiken.

De GR Cup zal plaatsvinden op circuits in Spanje en Portugal, waarbij het aantal en de locatie van de evenementen nog moeten worden bepaald.

Deze single-brand cup zal worden betwist met een wedstrijdversie van het Toyota GR86 Circuit Pack, ontwikkeld in MSI-faciliteiten.

Onder de grote trekpleisters van deze beker valt de financiële compensatie op: er wordt meer dan 100.000 euro aan prijzen toegekend, verdeeld onder de top 10 finishers van elk evenement en de uiteindelijke winnaars, met extra prijzen voor de categorieën Rookie en Dames. Daarnaast zal er uitgebreide media-aandacht zijn en zullen de races worden uitgezonden via streaming-platforms om alle doelgroepen te bereiken.

GR Yaris Rally2
Toyota Spanje doet voor het eerst mee aan de hoogste categorie rally’s van Spanje. Na een eerste contact met deze specialiteit met de TOYOTA GAZOO RACING Iberian Cup en dankzij het enorme succes dat deze heeft, heeft Toyota Spanje besloten deze categorie opnieuw uit te breiden, dankzij de steun van MSi.

Zo neemt Toyota Spanje tijdens het seizoen 2024 deel aan het Spaanse Super Rally Kampioenschap (S-CER) met de nieuwe en langverwachte GR Yaris Rally2. Het team zal in de nabije toekomst officieel worden gepresenteerd, waarbij de definitieve structuur nog moet worden gedefinieerd.

Bron & Foto’s Toyota Gazoo Spanje