Laatste update 28.07.2023

Voorlopige timing 2024
 • Aanvankelijk ingeschreven met de Est Ott Tänak, zal M-Sport uiteindelijk Pierre-Louis Loubet inzetten op de volgende HYAcenter Ralli (28 en 29 juli), een voorbereidingsevenement voor de Rally Finland.
 • Na acht WRC2-rally’s blijft de competitie fel bestreden met Rossel de leider die een voorsprong van 8 punten heeft op Mikkelsen, 12 punten op Solberg, 15 punten op Greensmith en uiteindelijk 18 punten op Lindholm, de kampioen van 2022.
 • Minder dan 48 uur na het einde van Rally Estonia zijn Hyundai Motorsport en M-Sport alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende ronde van het World Rally Championship in Finland. Lappi ( Hyundai ) en Tänak ( M-Sport ) zijn de eerste testers.
 • Het ERC gaat volgend weekend verder op Italiaanse bodem …
 • En de grootste histo-afspraak van het jaar: het Eifel Rallye Festival 2023
 • Volgens Peter Thul van WRC Promotor zouden er volgend jaar wel wat wijzigingen kunnen komen in het WRC-format: andere puntensysteem? De zondag zou er wel eens heel anders kunnen uitzien? Meer interactie met het (TV) publiek …. We komen er tegen einde dit jaar alles over te weten!
 • Het Alsace Rally Festival verwelkomt Yves Matton voor het eerst. De voormalige directeur van Citroën Sport zal in Molsheim aan het stuur zitten van een nog nader te bepalen voertuig.
 • De FIA heeft bandenfabrikanten uitgenodigd om zich aan te melden voor de exclusieve overeenkomst voor het World Rally Championship die in 2025 van start gaat. De aanbesteding voor banden bestrijkt een periode van drie jaar van 2025 tot 2027, het laatste jaar van het contract dat samenvalt met de verwachte overgang van het WRC naar nieuwe reglementen. Bandenfabrikanten hebben tot 15 september de tijd om hun inzendingen in te dienen, en de FIA zal naar verwachting de succesvolle kandidaat op 19 oktober bekendmaken. Wie volgt huidige leverancier Pirelli op!?
 • Peugeot Sport viert de verkoop van de 802de Peugeot 208 Rally (R2 en RALLY4). Dit model is de best verkochte auto van het merk en een referentie op het gebied van tweewielaangedreven rallyauto’s.
 • De Ypres Historic Regularity valt in het eerste weekend van december. Te noteren in uw agenda! De eerste info vindt je door te klikken op de link hierboven.
 • De terugkeer in het ERC van Alexey Lukyanuk met deze Škoda…
 • Chris Ingram in de CER!? … Het lijkt er alvast op
 • Geen stadion-openingsproef meer in Athene maar in de omgeving van de haven en de zee. Omdat water een zeer belangrijke rol speelt in de Griekse geschiedenis werd voor deze locatie gekozen. Acropolis Rally 2023.
 • Wales volgend jaar kandidaat voor een ERC-manche.
 • Er is al een Europese titel uitgedeeld intussen ….