Date

27 – 29 Juli 2023

Als je een levenslange rallyfan bent, is het meer dan eerlijk om te zeggen dat het Eifel Rallye Festival de afspraak van het jaar is. Al tien jaar brengt het een dwarsdoorsnede van ongeveer 160 historische topauto’s uit meer dan 50 jaar rallyrijden naar het dunbevolkte Vulkaaneifel-gebied in Duitsland. Vanuit de hoofdstad van de regio, Daun, vertrekken de auto’s naar proeven over landweggetjes en asfalt- en gravel klassementsproeven, met voldoende uitzichtpunten en tribunes voor de 10.000 bezoekers.

Het centrum van Daun wordt Rally Mile, waar dagelijks alle auto’s doorheen rijden – en waar vanaf vrijdagochtend keuringen plaatsvinden. Fabrikanten en rallyteams ondersteunen het evenement met hun historische auto’s, net als veel van de legendarische piloten, waaronder Stig Blomqvist, Harald Demuth, Jimmy McRae, Timo Salonen, Nicky Grist en meer. Van Belgische zijde zien we oa. Yannick Neuville en Tom Heindrichs – broer en stiefbroer van Thierry Neuville – aan de start. Ook Bruno Thiry, Rik Vancayseele en andere Hermans-en …

Voor het beste rallyspektakel ter wereld moet het toch echt het Eifel Rallye Festival zijn.

Info & Tickets