Volg hieronder het laatste (inter)nationale rally-nieuws op de voet. Heb je zelf nieuws, een weetje, activiteit … een berichtje naar jo@johu.be is steeds welkom!

Coverfoto Ardeca Ypres Rally

Maandag 24.06.2024

 • IRC | Callum Devine en Noel O’Sullivan hebben hun tweede Donegal International Rally-overwinning behaald tijdens het Ierse Tarmac-debuut van de Skoda Fabia RS Rally2.

 • WRC | De Canadees Brandon Semenuk – vaak heer en meester in het ARC – zal zijn WRC-debuut maken in Letland met een Toyota Yaris Rally2 van SRT. Brandon is naast rally-rijder ook professioneel mountainbiker en een ster in Canada.

 • WRC | Zowel Ogier als Rovanperä aanwezig in de Tet Rally Latvia WRC. Toyota Gazoo Racing WRC zet alle middelen in en plaatst het WRC1 debuut van Sami Pajari even onhold! De jongeling zal nu debuteren in “zijn” Finland.
 • CFR | Yoann Bonato is met succes geopereerd aan een breuk in een wervel die hij opliep na een crash in de Rallye des Vosges – Grand Est.

Dinsdag 25.06.2024

 • CIR | 29 Rally2-wagens in de komende Rally Due Valli

 • BRC | Stand Stellantis Motorsport Rally Cup na Ieper

 • WRC | Deelnemerslijst TET Rally Letland 2024. Naast Neuville – Wydaeghe en Munster – Louka ook de jonge Thomas Martens en Eddy Smeets op de startlijst.

 • WRC | Deze morgen werden Seb Ogier en Vincent Landais het slachtoffer van een verkeersongeval tijdens de Recce van de Rally van Polen. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht.
 • VAR | Het TOYOTA GAZOO Racing-team (TGR-WRT) zal tijdens het Festival of Speed in Goodwood demonstreren met Elfyn Evans aan het stuur van de GR YARIS Rally1 HYBRID en de Yaris Rally2.  Wereldkampioenen Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä presenteren speciale versies van de nieuwe GR Yaris die hun naam dragen. 
 • DRM | Leider Marijan Griebel kan tijdens zijn thuisrally – ADAC Rallye Saarland-Pfalz – van komend weekend een belangrijke stap richting titel zetten. Max Schumann vertrouwt op een. maximale aanval in DRM2 in het bijzijn van familie en vrienden. Dennis Rostek staat op het punt om het DRM Masters-klassement te winnen.
📸 ADAC DRM
 • WRC | 17:30 …. Volgens Franse media zouden Seb Ogier en Vincent Landais er goed en wel met wat kleine pijntjes en dus vooral met de schrik van af gekomen zijn en zou zelfs een deelname aan de rally doorgaan. Officiële bevestiging zal waarschijnlijk ieder moment volgen …..
 • AKK | Leevi Lasilla is de winnaar van de Flying Finn Future Rally Star competitie en treedt in de voetsporen van oa Teemu Suninen en Sami Pajari.

 • WRC | 18u. Officiële bevestiging van het forfait van Seb Ogier voor de komende Rally Polen.
 • TER | Ook de 4de en volgende ronde van het TER kampioenschap staat voor de deur. Plaats van afspraak de Griekse Fthiotidos Rally.

 • WRC | 21u30 Kalle Rovanperä vervangt Seb Ogier voor de Orlen Rally Polen 2024
 • BRC | Nog eens nagenieten van de Ardeca Ypres Rally 2024 met mijn video 😛👇
Vergeet niet mijn kanaal te volgen aub 🙏

Woensdag 26.06.2024

 • VAS | TBR Rally met een kleine honderd teams

Donderdag 27.06.2024

Vrijdag 28.06.2024

 • WRC | Na een tumultueuse dag in Polen staat Andreas Mikkelsen aan de leiding. Leider Ott Tänak kwam in aanrijding met een hert en viel uit. Daarna volgden een resem rode vlaggen en zelfs volledige annulaties van enkele proeven. Om eerlijk te zijn – na de beelden te zien van de Shakedown – waarbij de toeschouwers bijna hun smartphone uit hun hand werden gereden …. Niet verwonderlijk!

Zaterdag 29.06.2024

 • CFR | De volgende Finale van de Coupe de France vindt plaats in 2025 in Lisieux (14) in het departement Calvados Ligue Normandie. De finale van de Coupe de France 2026 vindt plaats in Remiremont (88) in het departement Vosges Ligue Grand-Est. De Finale van de Coupe de France 2027 vindt plaats in Chambéry (73) in het departement Savoie Rhône-Alpes League.
 • CFR | Rallye du Rouergue 2024 (4-6 Juli 2024): de deelnemers met oa. Samuel Lay en Thomas Walbrecq
 • WRC | De punten op zaterdagavond Orlen Poland. Rally 2024

 • DRM | De lokale held uit Hahnweiler Marijan Griebel wint de vierde DRM-race op rij. Tom Kässer en Dennis Rostek vieren vroege titeloverwinningen in hun klassen tijdens de ADAC Saarland-Pfalz Rally 2024.
📸 ADAC Rallye Saarland-Pfalz / DRM Media

 • CIR | Andrea Crugnola wint de 4de manche van het Italiaanse Rallykampioenschap 2024 de Rally Due Valli

Zondag 30.06.2024

 • WRC | Sami Pajari en Enni Mälkönen winnen hun 3de WRC2 wedstrijd – de 2de op rij – WRC – ORLEN 80. Rajd Polski. Nikolay Gryazin verliest nog zijn derde plaats na een lekke band op de PowerStage aan Robert Virves die ook de PowerStage won! 1.Pajari 2.Solberg 3.Virves 4.Linnamäe 5.Loubet 6.Gryazin. Sami Pajari komt tot op 3 punten van leider in WRC2 Yohan Rossel.
 • WRC | Van invallers naar de winst in de ORLEN 80. Rajd Polski WRC Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen 👏. Thierry Neuville wint de PowerStage en verliest maar enkele punten op directe belager Evans
 • WRC | Een zwaarbevochten WRC3-overwinning voor Diego Dominguez en Rogelio Peñate 👏. Ze versloegen in extremis de Polen Jakub Matulka en Daniel Dymurski met 2,8 seconden voorsprong.

 • WRC | De winst in de PowerStage was Thierry Neuville’s 400ste KP zege

 • WRC | Bij de Masters terug vader en dochter Kremer met winst in Polen.
📸 FB Armin Kremer Rallying