“Een mooie leerschool aan het stuur van de Polo GTI Rally2” 

Gilles Pyck en Emile Mourisse hebben bij hun eerste wedstrijd van het BK Rally aan het stuur van de Volkswagen Polo GTI Rally2 heel wat opgestoken. In de Ardeca Ypres Rally legden ze beslag op de zevende plaats, en de streekrijders wisten zich ook enkele keren heel positief in de kijker te rijden.

Het minste wat kan worden gesteld is dat de deelname van Gilles Pyck en Emile Mourisse aan de Ardeca Ypres Rally niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Al tijdens de eerste chronoritten op vrijdag lieten ze met de  Volkswagen Polo GTI Rally2 veelbelovende tijden noteren. Na de eerste wedstrijdlus stond het duo in de kleuren van de Belgian VW Club op een uitstekende derde plaats in de algemene tussenstand.

Ik had niet verwacht dat we zo goed zouden kunnen meedraaien”, reageerde Gilles. “We namen niet echt risico’s, maar konden meteen het tempo van onze directe tegenstanders aan. Dat schonk ons heel wat vertrouwen. Zonder een kleine schuiver in de derde proef hadden we zelfs tweede kunnen staan.


Met de bolide uit de ateliers van SXM Compétition weerde het duo zich nadien heel hard om een plaats in het koppeloton te behouden. Na een strijd om een top 5-plaats met Vincent Verschueren, Bjorn Syx en Davy Vanneste hadden ze vrijdagavond als zevende in het gesloten wagenpark horen te rijden. “Ik denk dat dat onze plaats zou geweest zijn. We wisten ons tempo wel wat te verhogen, maar niet zoveel als onze tegenstanders”, stelde de Poperingenaar. “Maar jammer genoeg liepen we 50 seconden straftijd op. Bij het verlaten van de assistentiezone bleek ons tijdenboekje zoek, en eer we het hadden teruggevonden waren al vijf minuten weggetikt. Zo stonden we na afloop van de eerste dag pas op de elfde plaats.

Ook op zaterdag had het duo Pyck-Mourisse zijn ups en downs. De vijfde tijd in de afsluitende Power Stage was echter een mooi bewijs van de progressie die er was geboekt. “We hebben enkele stappen voorwaarts kunnen zetten en daar ben ik blij om”, bevestigt Gilles. “Aan het begin van de dag voelde ik me niet opperbest, niet in mijn hoofd en niet in de auto. Samen met het team hebben we dan een oplossing gevonden om zo het vertrouwen en het rijplezier terug te vinden. Dat loonde, want ik voelde me bevrijd en wist mijn tijden gestaag te verbeteren.” Door als zevende in de algemene eindrangschikking aan te tikken bereikten Gilles Pyck en Emile Mourisse in de Westhoek ook hun vooropgestelde doel. “Voor de start wilden we beter doen dan de achtste plaats van vorig jaar. Dat is dus gelukt!”, stelt de 28-jarige Pyck. “Ik denk dat we na deze rally een positieve balans kunnen opmaken. We zijn er ons terdege van bewust dat we zonder de foutjes beter hadden kunnen doen, maar het was een mooie leerschool aan het stuur van de Polo GTI Rally2. We hebben heel wat ervaring opgedaan, want ons zal helpen om bij onze volgende wedstrijden nog sterker voor de dag te komen. Na de Monteberg Rally en onze eerste BK-rally met de Volkswagen afgelopen weekend zou ik graag aan het stuur van deze aangename bolide verder gaan.”

Info en foto’s Belgian VW Club