In de Rallye de Wallonie en de Sezoensrally staan de teams van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux eind deze week aan de start van de Ypres Rally, beschouwd als het hoogtepunt van het Belgische rallyseizoen. Een uniek evenement, en met 13 duo’s die de chronoritten in de Westhoek zullen afwerken is de deelnemerslijst al even indrukwekkend!

Het gaat in stijgende lijn voor de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. De Ardeca Ypres Rally is daar eens te meer de bevestiging van, zowel op kwalitatief als kwantitatief vlak! De Opel Corsa’s Rally4 en Peugeots 208 Rally4 vechten het uit op de typische proeven van de Westhoek, Pierre-Manuel Brasseur en Lander Depotter – de eerste twee winnaars van het seizoen – krijgen allicht heel wat weerwerk, niet in het minst van kampioenschapsleider Tom Heindrichs, die vast van plan is om ook een keer van de champagne te proeven!

De tenoren zullen echter terdege rekening moeten houden met rijders die men zeker in de categorie ‘grote outsiders’ kan plaatsen: Jonas Dewilde en Maxim Decock willen op een parcours dat hen helemaal ligt zeker schitteren! Ook Luxemburger Steve Fernandes wou het grote Ieperse rallyfeest niet missen, en zijn ervaring zou in de strijd voor de podiumplaatsen wel eens het verschil kunnen maken.


In Ieper zullen ook enkele nieuwe deelnemers hun debuut in de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux maken. Dan denken we aan Lander Dhaene, die van de Discovery-formule gebruik maakt om een eerste keer van de Cup te proeven, net zoals Stijn Sonneville. Voeg daar nog Manuel Merlevede bij, en we hebben een trio rijders dat zeker aangenaam kan verrassen.

Ook de buitenlandse rijders zijn goed vertegenwoordigd, met de Sloveen Mark Skulj, de Duitser Lukas Thiele en de Ier Niall O’Sullivan, die alles uit de kast zullen halen om op het specifieke parcours snel in het juiste ritme te geraken. Steven Spittaels wil dan weer foutloos blijven, om zo van eventuele misstappen van de concurrentie te profiteren om plaatsjes te winnen.

De Ardeca Ypres Rally 2024 start vrijdagnamiddag iets na 15 uur. Tijdens de eerste etappe staan er twee keer drie KP’s op het programma. Zaterdag krijgen de rijders twee keer vier chronoritten voor de wielen geschoven, plus een derde doortocht op de klassiekers van Kemmelberg en Dikkebus. Afspraak in de Westhoek!

Huidige stand na de Sezoens

Info en Foto’s Stellantis Motorsport Rally Cup 2024