Zaterdag 15 juni is er alweer de Rally van Wervik, of be­ter gezegd, de 12 Uren van Wervik. Deze organisatie van Autoclub Scuderia Vervica vzw vormt het vervolg voor het VAS regionale rallykampioenschap. Maar er is meer aan de hand, want met de iconische wedstrijd in Ieper, die steeds nader voor de deur staat, zullen diverse nationale en inter­nationale vedetten er ook hun kunnen op het West-Vlaamse asfalt komen aanscherpen.

De Rally van Wervik wordt verreden over een lengte van 210 km en in deze wed­strijd, die de “open” status heeft, zijn 140 daarvan te­gen de chrono. De wedstrijd wordt verdeeld in vier lussen van drie klassementsproeven. De “open” status betekent dat ook rijders met nationale en internationale vergunningen kunnen deelnemen. Wie kun­nen we verwachten? Wel, vooreerst is er Jos Verstappen, die met de Škoda Fabia Rally2 zijn revanche komt zoeken. Hij kan zich verwachten aan stevige tegenstand want op de inschrijvinglijst staan er maar liefst tien andere Rally2 wagens. We spreken dan over Bernd Casier, Kurt Boone, Bert Coene en Jelle Segers, allen op Ford Fiesta Rally 2. De Škoda Fabia armada telt naast Verstappen ook nog Ro­ger Hodenius, Nederlander Richard Pex en John Wartique. Resten er dan nog het vedettenduo Freddy Loix en Pieter Tsjoen, deze keer op Toyota Yaris Rally2, Emile Breittmayer (Citroën C3 Rally 2) en … uiteraard lokale held Davy Van­neste (Hyundai i20 Rally2).

Daarnaast is er voor de fans ook nog een waar Porsche GT festival met 997 GT3-machines in handen van Melissa Debackere, Tim Van Parijs, Fredericq Delplace en Tuur Vanden Abeele. Voeg daarbij nog de 991 versie van Gunther Mon­nens, zonder dan nog Glenn Janssens te vergeten, die een tandem vormt met Prévot.

De ware liefhebber die kan uiteraard ook het gevecht bij de Historics appreciëren. Daar zien we, hoe kan het ook anders, Paul Lietaer, die opnieuw met de Ford Escort aan de slag gaat. Hij neemt het op tegen Bert Cornelis, in de ORC nog winnaar met de Monza, maar nu voor de gelegenheid met BMW E21. En vermelden we ook Bram Fonteyne, in ei­gen streek altijd in goede doen met de Volvo 244.

De deelnemerslijst

Info Scuderia Vervica / VAS