Vanaf de Monte Carlo 2025 zal de gekende verslaggeving bij het WRC drastisch veranderden. Teams zijn al langer vragende partij dat er iets moet gebeuren met het doel de TV-verslaggeving te veranderen, het WRC commercieel interessanter te maken voor investeerders én de fan en potentiële fan dichter bij de actie te betrekken.

Veel fans zijn nog te weinig betrokken bij het gebeuren en bij een rally gebeuren veel zaken waarvan zelfs de echte fan niet van op de hoogte is.

Men is momenteel aan de ontwikkeling bezig van een eye-view camera die in de helm zal zitten ter hoogte van het oog van de piloot/co-piloot om echt te zien wat de piloot ziet. Ook in de formule 1 ziet men deze techniek al toegepast.

Ook zouden de stage-end interviews misschien wel verdwijnen. Persoonlijk vind ik dat misschien wel goed want buiten enkele toffe uitspraken van de piloten valt er vaak weinig te rapen van echte rally-info. Een soort commando centrum al of niet op een fysieke plaats in het service park waar de teams eventueel ook zouden samenzitten, zouden de fans naar het hart van de WRC moeten brengen. Andrea Adamo ( Remember ! ) is zelfs aangesteld om alles in goede banen te leiden tegen de Monte 2025. M-Sport met groot voorstander van open communicatie en het FAN-gegeven hun teambaas Rich Millener, is bezig met testen in die zin. Maar niets zou officieel eerder dan in 2025 in productie gaan.

Ook zouden de teams wel openstaan voor een open communicatie waarbij de gesprekken tussen het service center en de piloten zouden in de ether gebracht worden.

Heel wat veranderingen dus op komst!

Info en foto’s WRC / DiRT Fish