De Citroën C3 Rally2, een echte klassereferentie, beschikt nu over nieuwe technische upgrades om aan de top te blijven!

  • Van het ontwerpbureau van Citroën Racing tot het ontwikkelingsteam en de raceteams: de hele technische afdeling van Citroën Racing werkt er hard aan om nog meer potentieel uit de C3 Rally2 te halen.
  • De drie grote upgrades (op het dak gemonteerde luchtinlaat, luchtbox en motoromgeving) die onlangs zijn geïntroduceerd, hebben al bewezen effectief te zijn, zoals blijkt uit de een-twee in de WRC2-klasse die vorige maand in Kroatië werd behaald en de overwinning in de RC2-categorie werd veiliggesteld door Gryazin-Aleksandrov op gravel tijdens Rally de Portugal.
  • Deze verbeteringen waren aanvankelijk goedgekeurd op de officiële auto’s, maar zullen de komende weken beschikbaar zijn voor de ruim 150 C3 Rally2’s die over de hele wereld strijden.

Na meerdere testsessies op asfalt en gravel werden drie evolutiekits goedgekeurd:

• De eerste voor de op het dak gemonteerde luchtinlaat, met verbeterde aerodynamische stroming over de bovenkant van de auto, wat een betere prestatie opleverde.

• De tweede upgrade betreft de luchtkast, waarbij de verbeterde luchtinlaat het aantal pk’s vergroot.

• Ten slotte houdt het derde gebied rechtstreeks verband met de motoromgeving, waarbij de warmtewisselaar, de luchtinlaten en het drukvullingscircuit allemaal nauwkeurig zijn afgesteld om het vermogen te vergroten en het reactievermogen van de motor te verbeteren.

Yohan Rossel en Nikolay Gryazin mogen in het warme Sardinië deze evolutie’s nog eens aan te tand voelen met het DG Sport Competition Team alvorens de upgrades naar de andere C3’s gaan ….

Info en foto’s CITROËN RACING COMMUNICATION/MARKETING