Zondag 26 mei is er de 16de editie van de ORC Canal Rally, in en om Oostrozebeke. Het is een organisatie van Rally Events vzw en het is de derde manche op de kalender van het VAS regionale rallykampioenschap.

De gezelligste rally, zo wordt ge­zegd. De ORC Canal Rally heeft inderdaad zijn eigen aanpak. Een mooie regionale rally, op maat ge­sneden voor de lokale rijders, een startvolgorde die wordt bepaald door… een avondje karting! Het zijn allemaal aardigheden die er voor zorgden dat op moment van schrijven er al 117 wagens op de inschrijvingslijst staan. En de vraag blijft nog, of er na afloop van de Sezoensrally er nog enkele BK-rijders interesse zouden betonen…

Woensdag 22 mei 2023 worden er om 20u00 in de World­karts in Kortrijk de startnummers toegewezen en wordt het parkoers voorgesteld. De 16de ORC – Canalrally kent pas­sages op het grondgebied van Wielsbeke, Oostrozebeke, Harelbeke en Meulebeke, voor een totaal van 262,55 ki­lometer, in vier lussen van drie proeven. Het rallycentrum is gelegen in Oostrozebeke.

Wie R5 machines wil zien, die zal het voorlopig moeten doen met de Ford Fiesta van Bert Coene en de Škoda Fabia van Melissa Debackere, die zo ook de topfavoriete wordt van deze wedstrijd (Update 22/05 … Intussen is bekend dat Bert Coene forfait moet geven). Het spektakel zal in deze proef ook liggen bij de prestaties van het Porsche GT3 contingent. Voorop Patrick Snijers in de Stock-Depot Porsche 997 GT3. Hij zal het opnemen tegen de exampla­ren van Pieter Jan Michiel Cracco en Brecht Lavaert. Voor het overige zien we een indrukwekkend peloton aan BMW­-machines en een mooi gestoffeerd Historic veld, met Paul Lietaer en de Ford Escort als favorieten.

Afspraak dus in Oostrozebeke voor een gedegen regionale rally, die traditioneel de autosportzomer inluidt!

Alle info op www.orc-rally.be

Info VAS Nieuwsbrief