De 52ste editie van de Bernard Degroote Monteberg Rally kan rekenen op een “full house” met maar liefst 156 teams op de startlijst. Niet alleen de kwantiteit is ongekend, maar ook de kwaliteit is van hoog niveau. Vooraan ligt de lat erg hoog, want Niels Reynvoet, autoritair leider in het Belgisch kampioenschap, staat aan de start. 


Opvallend is echter de stoelendans vooraan. Om het nog interessanter te maken, starten enkele tenoren voor de eerste keer met een andere wagen. Zo is er het verhaal van Niels Reynvoet en Kris D’Alleine. Zij wonnen vorig weekend de Rally van Wallonië, waardoor ze hun voorsprong in het Belgisch kampioenschap nog uitgebouwd hebben, maar in Poperinge blijft de Citroën C3 Rally2 aan de kant. Reynvoet kiest in de Monteberg voor zijn nieuwe Škoda Fabia RS ingezet door PTR Racing.
“We hebben die Škoda bijna twee jaar geleden besteld. Momenteel gaat het heel goed met de Citroën en is er geen reden om iets te veranderen aan onze planning in het Belgisch kampioenschap, maar ik wil toch eens rijden met onze nieuwe Škoda. Daarvoor is de Bernard Degroote Monteberg Rally ideaal, want hier kan ik zonder druk de wagen leren kennen. Trouwens, in 2020 reed ik deze wedstrijd ook en toen was het mijn eerste wedstrijd met de Fabia R5 Evo,” vertelt Niels Reynvoet.
We zijn benieuwd of hij meteen zijn hoog niveau kan aanhouden met die nieuwe Fabia. 

Ook de Nederlandse Motul Clio Rally Trophy
is aanwezig in de Monteberg Rally 2024.

Drievoudig winnaar Davy Vanneste stapt ook over naar nieuw materiaal. Vanneste start met een Hyundai i20 N Rally2 van BMA, een wagen die hij ook in zal zetten in Ieper. En wat met de VW Polo GTi die hij vorig jaar naar een gedeelde eerste plaats stuurde? Die wagen wordt deze keer bestuurd door Gilles Pyck, die de omgekeerde overstap van Hyundai naar VW maakt, ook met het oog op de Ardeca Ypres Rally. 


Omdat zij ongetwijfeld nog even moeten wennen aan hun nieuwe bolide, biedt dit mogelijkheden voor Vincent Verschueren en Bjorn Syx, die beiden trouw blijven aan hun Citroën C3 Rally2. Zij kennen hun wagen en ze zullen er vanaf de eerste meters vol tegenaan gaan.”Mijn ambitie is duidelijk. Ik mik op een podiumplaats. 3, 2 of 1, dat zullen we wel zien, maar ik heb ondertussen voldoende kilometers in de benen om mee te doen voor het podium voor eigen publiek in Poperinge,” vertelde Bjorn Syx, die het geheim kent om hard te gaan op de proeven van de Monteberg. “Wat je vooral nodig hebt op deze proeven is lef, heel veel lef!,” vertelde Bjorn Syx.

Ook Steve Bécaert, ook al voor eigen publiek aan het werk in Poperinge, mikt op een dichte ereplaats. Hij stapt dit jaar terug van een Rally2 naar een top Mitsubishi Lancer EvoX. Het neemt de druk wat weg, waardoor Steve bevrijd kan aanvallen. “We hebben een paar keer met een R5 gereden, maar dan verwacht iedereen dat je op het podium staat of wint. Als je met een Mitsubishi tussen de Rally2’s zit, vindt iedereen dat je geweldig gereden hebt, terwijl je daar misschien even hard voor hebt moeten trappen. We gaan ons in elk geval amuseren en het doel is de finish te halen op de Markt van Poperinge, want dat geeft je altijd een speciaal gevoel in eigen stad!”Hard aanvallen zal nodig zijn, want ook Piet Declercq (Skoda) en de Britten Weaver (Ford Fiesta R5) en Weatherley (Citroën) starten met topwagens. En let op de snelle Porsche 991 GT3 van Gunther Monnens, zeker wanneer het droog blijft op de Monteberg. Hij is het mikpunt voor Paul Lietaer, altijd bloedsnel met zijn Opel Ascona 400, Pieter-Jan Maeyaert in zijn BMW M3 E30 en Cedriek Merlevede, die deze keer start met de BMW M3 E36 die Mats Van den Brand in Tielt bestuurde. We zijn ook benieuwd hoe vlot Melissa Debackere zich zal kunnen aanpassen aan de Porsche 997 GT3 waarmee ze debuteert.

Met vijf Rally3’s aan de start, belooft het ook tussen de Clio’s van Jim Van den Heuvel, een kandidaat voor de Top 10, Ben Van de Laar, Willem Wouter Overbeek en Xavier Dekeyser en de nieuwe Ford Fiesta Rally3 van Frederic Berville een boeiende strijd te worden. Daar wil Lander Depotter, die vorig weekend indruk maakte met een Clio Rally3, zich graag tussen mengen bij zijn debuut met de Opel Corsa Rally4. Hij neemt het op tegen enkele erg snelle streekrijders zoals Manuel Merlevede (Opel Corsa Rally4), Stijn Sonneville (Peugeot 208 Rally4), Thijs Meirlevede (Ford Fiesta R2T) en Ludo Vitse (Opel Astra GSi).

Dat is nog maar het topje van de ijsberg, want er staan nog zoveel snelle bolides en getalenteerde streekrijders aan de start dat spanning en spektakel verzekerd is. Afspraak zondag 5 mei vanaf 8u voor 11 uitdagende klassementsproeven. De finish is voorzien rond 18u op de Markt in Poperinge.
 
Meer informatie en Tickets : www.clubsuperstage.com

Tickets voor de Bernard Degroote Monteberg Rally nodig? Ruil je ticket in voor een polsbandje… Of koop je ticket rechtstreeks in de Rally Shop 👇👇👇

Parkoers in Google Maps

Timing:

Deelnemerslijst:

Info en foto’s CSS