De officiële start van de 2024 editie van de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux wordt tijdens de Rallye de Wallonie gegeven (27-28 april). Binnen de rangen van de promotor van het kampioenschap gereserveerd voor Opel Corsa Rally4’s en Peugeot 208 Rally4’s kan men enkel maar tevreden zijn. Na het voorgerecht tijdens de Rally van Haspengouw, door sommigen benut als een laatste test op ware grootte, kunnen de serieuze dingen nu echt beginnen… en krijgen de bolides de immer selectieve proeven in en rond Namen voor de wielen geschoven.
 
Er zijn ondertussen al een tiental teams die hun aanwezigheid hebben bevestigd. Men kan daarbij vaststellen dat de Corsa’s dit jaar goed in de markt liggen. Na een ijzersterk slot van het seizoen 2023, met dominerende zeges in de East Belgian Rally en de Spa Rally, begint Tom Heindrichs, regerend vicekampioen en in 2023 beste van de Juniors, als logisch favoriet aan het nieuwe seizoen. Met Jonas Schmitz als corijder kan de LifeLive-rijder nu al buigen op heel wat wedstrijdkilometers dit jaar, wat hem moet toelaten om onmiddellijk in het juiste ritme te zitten.
 
Vorig jaar wist de Oostenrijker Julian Wagner de titel te veroveren. Is de Sloveen Mark Skulj samen met corijder Rebeka Kobal in staat om die internationale lijn door te trekken? De eerste tijden zullen ons meer vertellen, maar op zijn 19de liet de Sloveens Junior-kampioen van 2023 al één en ander zien! Zo wist hij dit jaar in Oostenrijk ook al een keer zijn klasse te winnen. Veelbelovend dus… 
 
De jonge Duitser Lukas Thiele, met Ann Felke als co, kan dan weer meerdere zeges in de RC4-klasse voorleggen, zowel in eigen land als in Nederland. Ook hij kent de Corsa Rally4 door en door…

Maar ook het Belgische contingent is goed bewapend. Maxim Decock en Tom Buyse zijn vast van plan om hun kennis van de Opel Corsa Rally4 en de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux in uitstekende resultaten om te zetten. En wat dan te zeggen van Jonas Dewilde, regerend Junior BRC-kampioen, die eerder dit seizoen al indruk maakte in de Rally van Haspengouw en de Rallye des Ardennes! 
 
Verder in die roedel jonge wolven ook Pierre-Manuel Brasseur, met co Hugo Cravillon. Iedereen weet hoe gedreven de zoon van Félix-Marie Brasseur te werk gaat, wat hem zou moeten toelaten om zijn plaats in de kopgroep in te nemen.

De 30-jarige Manuel Merlevede, met Thomas Cloet als co, heeft tijdens de Short Rally van Moorslede dan weer zijn eerste ervaringen met de wagen opgedaan.

De Luxemburger Steve Fernandes is een van de bekendste namen in de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux. Hij zal opnieuw deelnemen, met Florian Volvert aan zijn zijde, met de vaste bedoeling om het beste uit zijn ervaring te halen… 
 
Last but not least zijn er nog Steven Spittaels en Gilles Hendricks, die vast van plan zijn om die bende Corsa’s met hun Peugeot 208 Rally4 voor de voeten te rijden. In de loop der jaren wist Spittaels heel wat ervaring in zijn categorie op te doen, en tegenover de jeugd van zijn concurrenten kan hij de wijsheid van een gentleman driver stellen.
 
U merkt het, de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux 2024 kan op een hoogstaand startveld rekenen, en bevestigt daarmee eens te meer dat het het ideale lanceerplatform voor aspirant-kampioenen is…

Info en foto’s Stellantis Motorsport Rally Cup Belux / BRC Media