• Acht evenementen in vijf landen: de ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” gaat zijn vierde seizoen in.
  • Opening van het seizoen in Sulingen: 15 teams en deelnemers uit acht landen
  • Feminisering in volle gang: vijf vrouwelijke piloten gaan de strijd aan met hun mannelijke concurrenten
  • Nieuwe deelname van de FFSA: de Franse Motorsportfederatie schrijft twee nieuwe damesteams in.
  • Ook de RACB komt met een dames-team

De ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” gaat zijn vierde seizoen in op een gevestigde positie. Vijftien Corsa Rally Electrics van 100 kW (136 pk) zijn geregistreerd voor de seizoensopener die gepland staat op 3 en 4 mei tijdens de ADAC Actronics Rally Sulingen (Nedersaksen). De lijst met deelnemers aan het eerste en enige 100% elektrische rallykampioenschap van één merk maakt indruk met zijn internationalisering en diversiteit. Atleten uit acht verschillende landen zullen aan de competitie deelnemen. In totaal zullen tien nieuwe teams – waaronder vier full damesteams en een aantal gemengde teams – een frisse wind laten waaien in deze spannende competitie.

De Franse Motorsportfederatie (FFSA) is opnieuw aanwezig met haar twee Corsa Rally Electrics als onderdeel van haar FFSA-motorsportprogramma voor dames. Dit jaar worden de auto’s toevertrouwd aan twee nieuwe vrouwelijke teams: Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud en Alizée Pottier/Joanna Verdier.

Nog steeds in het kader van de promotie van jonge talenten heeft de RACB (Koninklijke Belgische Automobielsport Vereniging), in samenwerking met Opel België, een auto toevertrouwd aan Lyssia Baudet/Pauline Denis. Pia Steffe en haar bijrijder Nina Spitaler zullen de kleuren van Oostenrijk vertegenwoordigen, terwijl de Duitse Ann Felke geassocieerd zal worden met een mannelijke bijrijder, Maximilian Kugler.

De groeiende belangstelling voor de ADAC Opel Electric Rally Cup internationaal zie je ook terug in de betrokkenheid van Nederland en Spanje. De Koninklijke Nederlandse Motorsport Vereniging (knaf) zet de beker in om jonge talenten te promoten: drie junioren kunnen zich gedurende het seizoen uiten. Fabian Kamermans, 19, zal in Sulingen achter het stuur zitten. Bovendien zal, dankzij de steun van Opel Spanje, een volledig Iberisch team aan deze wedstrijd deelnemen.

Net als de afgelopen jaren zal het Oostenrijkse contingent van kracht zijn met Alfred Kramer, Pia Steffe en Luca Pröglhöf, laatstgenoemde een van de favorieten. Ook de Hongaar Bendegúz mag hoge verwachtingen hebben van zijn debuutseizoen in de ADAC Opel Electric Rally Cup.

📸 RACB Media

Deelnemers 2024 ADAC Opel Electric Rally Cup

PilotenCo-piloten
Christian Lemke (D)Jan Bemmann (D)
Johannes Wittenbeck (D)Luca Kiefer (D)
Anthony Rott (F)Adrien Rott (F)
Alizée Pottier (F)Joanna Verdier (F)
Emma Chalvin (F)Emy Ailloud-Perraud (F)
Luca Pröglhöf (A)Christina Ettel (A)
Bendegúz Hangodi (H)Dániel Petrovszki (H)
Alfred Kramer (A)Jeannette Kvick (DK)
Lyssia Baudet (B)Pauline Denis (B)
Pia Steffe (A)Nina Spitaler (A)
Fabian Kamermans (NL)Ashley de Boer (NL)
Ann Felke (D)Maximilian Kugler (D)
Axel Bayer (D)Clara Bettge (D)
Timo Scheider (D)Jara Hain (D)
tba (E)tba (E)

ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe“ : Kalender 2024

3/4 meiADAC Rallye Sulingen (DRM)D
24/25 meiELE Rally, EindhovenNL
15/16 juniRallye Vosges Grand-Est, GérardmerF
12/13 juliRallye WeizA
9/10 augustus ADAC Rallye Stemweder Berg, Lübbecke (DRM)D
6/7 septemberRallye Mont-Blanc MorzineF
28/29 septemberRallye Coeur de France, VendômeF
17/20 octoberCentral European Rally, Bad Griesbach (WRC)D/A/CZ

Info ADAC Opel Electric Rally Cup / Stellantis Group / Foto’s RACB België