Vanaf volgende week vrijdag 26 april is de show aanwezig in Jambes en in de hele regio van Namen. De 41ste Rallye de Wallonie belooft spectaculair te worden met een mooie strijd in het kader van het Belgian Rally Championship, zowel in Divisie 1 als Divisie 2, maar ook in de Comet-VHRS en in de Rally4Passion, die vanuit Hoei vertrekt en samenloopt met het rally-gebeuren in Namen.

Vrijdag is de Haversin-testetappe gereserveerd voor de topauto’s – de RC2 en de RGT – van 14.30 uur tot 18.00 uur. De ‘demo’-auto’s van de Rally4Passion staan ​​vanaf 16.00 uur in het startpark, met een signeersessie in de Jambes-tent vanaf 16.30 uur. Deze auto’s vertrekken vervolgens vanaf de Ben-Ahin-kant voor drie demonstratiesecties. De BRC-piloten zijn rond 17.30 uur aanwezig voor een signeersessie.

Wat het parcours betreft, zal de zaterdag bestaan uit drie lussen van drie KP’s (Mohiville, Natoye en Crupet) en een 4e klassementsetappe, Wartet, die slechts twee keer wordt verreden. Tijdens deze eerste dag zullen de BRC D1-auto’s als eerste vertrekken, gevolgd door de teams van D2, de VHRS-auto’s en ten slotte, voor de twee 3-fasenlussen, de Rally4Passion-auto’s.

https://r4p.be/

Op zondag zullen voor de twee 3-etappelussen (Naninne, Eghezée-Fernelmont en Vedrin) alleen de BRC D1 en VHRS wagens worden uitgenodigd.

Aan de deelnemerskant zijn er, terwijl de sluiting van de inschrijvingen heel dichtbij is, ongeveer zestig deelnemers in D1, ongeveer vijftien in D2, ongeveer dertig in VHRS en 35 voor de Rally4Passion. In BRC zou het gevecht moeten gaan tussen Maxime Potty (Citroën), Cédric Cherain (Hyundai), Adrian Fernémont (Citroën), Jos Verstappen (Škoda), Niels Reynvoet (Citroën), Vincent Verschueren (Citroën), Tom Boonen (Škoda) én Cédric de Cecco (Citroën). We zullen ook rekening moeten houden met de zeer spectaculaire Porsche 997/991 GT3, waaronder die van Kris Princen, Laurent Léonard en Romain Delhez. Bij deze gelegenheid gaan ook de Stellantis Motorsport Rally Cup Belux en de Clio Trophy Belgium van start.

Tussen de Rally4Passion-auto’s vinden we de twee Ford Escort Cosworth Gr.A-auto’s die zullen worden bestuurd door twee internationaal erkende Belgen… maar op verschillende tijdstippen: Bruno Thiry en Grégoire Munster. We herinneren je eraan dat deze piloten in demo zullen rijden voor het plezier en het publiek te vermaken.

De timing BRC + R4P :

De deelnemers:

Deelnemers R4P

De proeven in Google Maps

Geïnteresseerd? Tickets in de voorverkoop (€ 32,50 voor het weekend) zijn verkrijgbaar. Bezoek de website van de Rallye de Wallonie voor meer informatie. Tickets verkregen in de voorverkoop zijn vanaf donderdag 25 april (7.30 uur tot 18.30 uur) verkrijgbaar bij de Piragri-tankstations in Ciney en Coutisse, maar ook bij de Chapiteau, Place de Wallonie in Jambes, tussen 16.00 uur. uur en 21.00 uur, vrijdag 27 (8.00 uur tot 22.00 uur) en zaterdag 28 (7.00 uur tot 22.00 uur).

Voor meer info en tickets https://rallyedewallonie.be/

Coverfoto BRC Media.