Het kampioenschap begint deze week (12 -14 april) met een gloednieuwe uitdaging in Hongarije.

Dit seizoen draait het allemaal om nieuw in het FIA European Rally Championship met nieuwe evenementen, nieuwe piloten, nieuwe teams, nieuwe auto’s en nieuwe regels. En het begint allemaal deze week, wanneer de stad Veszprém van 12 tot en met 14 april gastheer is van de V-Híd Rally Hongarije.

Nu de V-Híd Rally Hongarije in het verleden gebruik maakte van asfaltetappes, vormt de V-Híd Rally Hongarije de eerste van het uit acht evenementen bestaande ERC-seizoen, waarin ook Spanje (Gran Canaria), Zweden, Estland, Italië en Tsjechië worden bezocht, plus nieuwe evenementen in het Verenigd Koninkrijk (Wales) en Polen.

V-Híd Rally Hongarije telt niet alleen mee voor de algemene ERC-punten, maar maakt ook deel uit van de FIA ​​ERC3-, FIA ERC4-, FIA Junior ERC- en de nieuwe Fiesta Rally3 Trophy voor 2024.

Om de steeds toenemende populariteit van het ERC, de gevestigde feeder-serie voor het FIA World Rally Championship, te onderstrepen, hebben 52 teams uit 24 landen zich geregistreerd, waaronder 28 in de Rally2-machines, plus 17 in het Junior ERC Championship.

De vier bandenpartners van de ERC, Hankook, Michelin, MRF en Pirelli, zullen deelnemen aan het eerste FIA ​​European Rally Championship for Tire Suppliers.

Acht fabrikanten van auto’s uit de FIA-rallycategorie: Citroën, Hyundai, M-SportFord, Opel, Peugeot, Škoda, Toyota en Volkswagen zijn vertegenwoordigd.

Mads Ostberg at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 at Nyiregyhaza, Hungary on October 8, 2023. // Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool // SI202310080219 // Usage for editorial use only //

De grote drie van ERC keren terug

De top drie van de ERC uit 2023, Hayden Paddon, Mārtiņš Sesks en Mads Østberg, zijn allemaal terug om meer succes in het Europees kampioenschap na te jagen.

Titelverdediger Paddon, die aan zijn 19e seizoen begint met bijrijder John Kennard, heeft opnieuw getekend voor het met Pirelli uitgeruste BRC Racing Team om een ​​Hyundai i20 N Rally2 te besturen.

Terwijl de Let Sesks zijn samenwerking met MRF Tyres voortzet, stapt hij over van de Škoda Fabia RS Rally2 waarmee hij in 2023 twee overwinningen behaalde, naar een geheel nieuwe Toyota GR Yaris Rally2.

Het TRT Racing Team van het Noorse Østberg zal Michelin-banden monteren op zijn Citroën C3 Rally2. Na het winnen van het Rally Hongarije-seizoen in 2023 hoopt de voormalige winnaar van het WRC-evenement dat momentum door te zetten naar 2024.

Ondersteunende categorieën om voor veel spanning te zorgen

De ERC3-, ERC4- en Junior ERC-categorieën zullen in 2024 voor veel actie en opwinding zorgen. Previews voor alle drie, plus de nieuwe Fiesta Rally3 Trophy en updates over het FIA European Rally Championship for Teams en het nieuwe FIA ​​European Rally Championship for Tire Suppliers zullen worden deze week gepubliceerd op FIAERC.com.

Alle info

De deelnemerslijst:

Participant seen during FIA ERC – FIA European Rally Championship 2023 at Mikolajki, Poland on May 19, 2023. // Andre Lavadinho / @World / Red Bull Content Pool // SI202305190385 // Usage for editorial use only //

De rally is te volgen via updates op de Facebookpagina/het Threads en X-account van JoHu Media.

Ook Rally.tv brengt alles live

Info en foto’s ERC Media / Red Bull Content Pool