• Beleef alle dagen een feest van actie: Rally Pass voor € 99 / Kinderen onder de 16 jaar gratis
  • De felbegeerde editie “1 uit 1000” is opnieuw verkrijgbaar voor € 125
  • Dagkaarten voor individuele dagen van het evenement zijn nu ook te koop voor € 45

Vorig jaar keken 125.000 toeschouwers naar de spannende première van de Central European Rally (CER), en het aftellen naar de tweede editie is al begonnen. Kaarten voor het rallyspektakel in de drielandenregio zijn nu verkrijgbaar. Vier dagen lang, van 17 tot en met 20 oktober, zal het FIA World Rally Championship (WRC) opnieuw de spectaculaire asfaltetappes in Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland aanpakken. Iedereen die een stukje van deze autosportactie wil, kan nu zijn kaartjes bemachtigen, met prijzen vanaf € 45. De toegang is gratis voor kinderen onder de 16 jaar onder begeleiding van een volwassene.

De Rally Pass is dit jaar weer verkrijgbaar voor € 99,-. Het biedt toegang tot alle klassementsproeven – dat wil zeggen ruim 300 kilometer aan actie – op alle vier de dagen van het evenement. De enige uitzondering is de Super Special Stage op de renbaan in Velká Cuchle. Voor deze etappe moeten aparte tickets worden aangeschaft (€ 40,- staand, € 80,- zitplaatsen). De felbegeerde editie ‘1 uit 1000’ is opnieuw verkrijgbaar: voor € 125 kunnen bezoekers het hoogwaardige plastic ticket aan een sleutelkoord dragen. Alle informatie over tickets, kortingen en diensten vindt u in de ticketshop op centraleuropeanrally.eu.

Een familie-evenement: kinderen onder de 16 jaar hebben gratis toegang tot het CER

De CER is een evenement voor het hele gezin: daarom ervaren jongere bezoekers de show gratis. Voor fans jonger dan 16 jaar kan in de winkel een kinderpas worden gereserveerd. Er zijn ook kortingen voor rallyfans met een handicap: zij kunnen elke dag van de rally genieten voor een totaalbedrag van € 50, inclusief gratis toegang voor één begeleider. Alle tickets zijn uitsluitend in gedrukte vorm verkrijgbaar en worden vanaf mei voorlopig verzonden. Belangrijk: vanaf dit jaar moeten alle toegangskaarten om de nek gedragen worden. Een Central European Rally-sleutelkoord is verkrijgbaar in de winkel.

Alle fanfavorieten staan ​​weer op het programma

Het format van het World Rally Championship-evenement in het hart van Europa omvat alle grote fanfavorieten van vorig jaar: de aftrap is de Show Start in de Tsjechische hoofdstad Praag op donderdag (17 oktober), gevolgd door de Super Special Stage op dezelfde dag. Die avond worden de WRC-sterren, waaronder tweevoudig kampioen Kalle Rovanperä en verdedigend CER-winnaarThierry Neuville, verwacht in Klatovy, de locatie voor een avondetappe, voordat de teams de nacht doorbrengen in Tsjechië. Het rallyhart is het startpunt voor de etappes van vrijdag in Janovice nad Uhlavou, Šumavské Hoštice en Strašín. Alle klassementsproeven op de hele CER worden tweemaal aangepakt.

Op zaterdag en zondag verplaatst de actie zich naar de routes in Oostenrijk (Mühlviertel en Innviertel) en Duitsland. De piloten zullen opnieuw over de Beierse wegen rijden in de districten Freyung-Grafenau en Passau. Het schema bevat licht gewijzigde routes en enkele geheel nieuwe klassementsproeven. Nieuw dit jaar is het Service Park, dat van Passau verhuist naar de locatie van het Karpfham-folkfestival in Bad Griesbach. De uitreikingsceremonie op zondagmiddag zal echter opnieuw plaatsvinden tegen de schilderachtige achtergrond van het stadhuisplein in de drierivierenstad Passau.

Info en foto’s CER Media