Vincent Verschueren kijkt uit naar de TAC Rally

De TAC Rally wordt dit weekend de tweede BK-afspraak van het seizoen voor Team Godrive. Samen met corijder Mathieu Vynckier hoopt Vincent Verschueren er opnieuw een stap in de goede richting te zetten met de Citroën C3 Rally2.

Na een moeilijke Rally van Haspengouw kon Vincent de nieuwe wagen verder ontdekken tijdens een testdag in Sivry, enkele dagen later gevolgd door de Short Rally van Moorslede. “Het waren zeker twee productieve dagen”, vertelt de C3-rijder. “Het gevoel was zeker niet slechter dan na de Rally van Haspengouw, maar er zit absoluut nog een pak potentieel in. Natuurlijk hebben we enkel nog maar in slecht weer kunnen rijden. Ik kijk er dan ook naar uit om de wagen in droog weer te ontdekken. De weersvooruitzichten voor dit weekend zien er in elk geval goed uit. Ik hoop dat de shakedown op donderdag ons al goed op weg kan helpen met de afstellingen.”

De TAC Rally is de enige overblijvende manche in het nieuwe Divisie 2-kampioenschap waar de Rally2­rijders nog belangrijke BK-punten kunnen scoren. “We wilden aanvankelijk de Aarova Rally nomineren als Divisie 2-manche omdat we de wagen tegen dan al beter zouden kennen”, gaat Vincent verder. “Door het wegvallen van die rally valt de keuze nu automatisch op Tielt. Het is trouwens erg jammer dat er niet meer in Oudenaarde wordt gereden, zeker voor onze vele lokale sponsors en supporters. Op die manier is de TAC Rally een beetje mijn nieuwe thuisrally geworden. In principe zou die voor mij geen geheimen meer mogen kennen. Toch heb ik door mijn vroege opgave van vorig jaar bepaalde gewijzigde KP’s nog niet gereden en ook dit jaar zijn er proeven vernieuwd. Zoiets juich ik enkel maar toe.”

Verschueren, die de TAC Rally won in 2017 en 2022, beseft dat hij dit jaar niet tot de absolute topfavorieten behoort. “Ik verwacht zeker niet dat ik Cédric Cherain en Niels Reynvoet zal kunnen volgen. Beiden halen een hoog niveau en zitten al van vorig jaar in een goed ritme, terwijl ik dat nog wat moet zoeken. Het zal sowieso opbouwen worden gedurende de dag en dan zien we wel waar we uitkomen. Als ik in de loop van de wedstrijd een paar keer hun tijden zal kunnen benaderen, zal ik al heel tevreden zijn”, besluit Verschueren.

Persbericht Team Vincent Verschueren /GoDrive | Foto’s BRC.