• Lokale held wint ADAC Rallye Erzgebirge voor de tweede keer op rij
  • Tom Kässer wint de DRM2 / Dennis Rostek domineert het speciale DRM Masters-klassement
  • Talloze fans vieren de seizoensopener van het Duitse rallykampioenschap in Saksen

Snel, tactisch slim en foutloos – zo presenteerde Julius Tannert zichzelf tijdens de 59e ADAC Rallye Erzgebirge. De man uit Zwickau won zeven van de twaalf klassementsproeven en herhaalde zijn thuissucces van vorig jaar. Vrijdag pakte de 33-jarige de leiding in de laatste klassementsproef, maar zaterdag zette hij het vuur hoger en reed weg van zijn tegenstanders. Samen met bijrijder Frank Christian vergrootte hij voortdurend zijn voorsprong in de Škoda Fabia RS Rally2 en liet hij zich in de zevende klassementsproef niet tegenhouden door een lekke band. Na 137,62 kilometer had het rijdersduo vooraan een voorsprong van 29,2 seconden. “Het is een geweldig gevoel om hier voor de tweede keer op rij te winnen. Tijdens de laatste klassementsproef op de Power Stage waren we wellicht te voorzichtig. Maar als we met zo’n duidelijke voorsprong aanvallen en dan rechtop in het bos belanden, zal iedereen met de vinger naar ons wijzen. Winnen is cruciaal, vooral voor deze ongelooflijke fans. Ze trotseerden het weer en moedigden ons aan langs de route. Hier leeft de autosport”, aldus de lokale held.

De huidige kampioen en merkcollega Marijan Griebel kon alleen in het begin het hoofd bieden aan Tannert, maar had samen met bijrijder Tobias Braun geen kans in het verdere verloop van de “Erze”. De Hahnweiler verkleinde het puntenverschil echter doordat hij de twee klassementsproeven won, waarin de nieuw gecreëerde pop-up vermogenstrap en de reguliere vermogenstrap werden gebruikt. Dit betekende dat hij de maximale score van acht extra punten veiligstelde, terwijl Tannert in beide tests slechts vier extra punten scoorde. De 34-jarige Griebel was navenant kalm: “Op papier was ik blij met het resultaat vanwege de extra punten, maar niet op de baan. Vanaf het begin ging het niet helemaal goed en zaterdagochtend stond ik met slicks aan de start toen het begon te regenen. Het was allemaal voorbij en ik heb daarna meer in langzame versnelling gereden.” Het sterke Deense duo Kenneth Madsen en Mette Felthaus werd derde in de Citroën C3 Rally2, maar wordt vanwege het ontbreken van een internationaal rijbewijs niet meegeteld voor de DRM. Daardoor schoven Dennis Rostek en Stefan Kopczyk (Škoda Fabia RS Rally2) op naar de derde plaats, gevolgd door Björn Satorius en Jennifer Lerch in de Ford Fiesta Rally2 en het team Nico Knacker / Thomas Puls (Hyundai i20 N Rally2) op de vierde en vijfde plaats.

Stand DRM na de 59ste ADAC Rallye Erzgebirge

DeelnemerVoertuigPt.PltsPSPuP
1.Julius TannertŠkoda Fabia RS Rally2343022
2.Marijan GriebelŠkoda Fabia RS Rally2322453
3.Dennis RostekŠkoda Fabia RS Rally2242130
4.Björn SatoriusFord Fiesta Rally2241941
5.Nico KnackerHyundai i20 N Rallye2171700

Info en Foto’s DRM Media