Drie Clio Rally3’s zullen dit jaar officieel deelnemen aan de Franse en Belgische rallykampioenschappen. Dankzij hun opmerkelijke prestaties vorig seizoen in Clio Trophy France Asphalte, Clio Trophy France Terre en Clio Trophy Belgium zullen drie veelbelovende piloten de wereld van vierwielaandrijving ontdekken met de Clio Rally3 in een spectaculaire kleurstelling in Castrol-kleuren.

Kalenders 2024

Benjamin Stirling – Championnat de France des Rallyes
14-16 maart : Rallye Le Touquet Pas de Calais
14-16 juni : Rallye Vosges Grand Est
4-6 juli : Rallye Aveyron Rouergue Occitanie
5-7 september : Rallye Mont-Blanc Morzine
24-26 october : Critérium des Cévennes 

Matteo Chatillon – Championnat de France des Rallyes Terre
5-7 april : Rallye Terre des Causses
23-25 mei : Rallye Terre d’Aléria 

Lander Depotter – Kroon-Oil Belgian Rally Championship
27-28 april : Rallye de Wallonie
6-7 september: Omloop van Vlaanderen Roeselare

Minimaal twee afspraken voor Lander Depotter in België

De Clio Rally3 zal ook buiten de grenzen van Frankrijk aan het werk zijn, waarbij de officiële Clio Rally3 in Castrol-kleuren wordt toevertrouwd aan Lander Depotter in België. Sinds zijn debuut in 2021 heeft deze veelbelovende jonge piloot een snelle vooruitgang geboekt en eindigde hij als vijfde in de Clio Trophy Belgium voor zijn eerste volledige seizoen in 2022. Nadat hij in 2023 de titel had behaald na een veelbewogen finale waarin hij zijn vermogen demonstreerde om de juiste balans tussen aanval en management te vinden. De Belg won ook de Belgian Rally Cup in de categorie RC5.

Donderdag ll. vierde hij nog zijn eenentwintigste verjaardag. Nu mag Lander Depotter de wereld van de vierwielaandrijving ontdekken met minimaal twee optredens in het Belgisch Rallykampioenschap. Vergezeld van zijn trouwe navigator Jasper Maelfait en het team Pieter Tsjoen Racing, een echte referentie in Quiévrain, zal hij vooral zijn stempel drukken op de Rallye de Wallonie voordat hij doorgaat naar de Omloop van Vlaanderen.

Lander Depotter: “We zijn erg blij en kijken ernaar uit om achter het stuur van de Clio Rally3 te zitten bij het team van Pieter Tsjoen Racing. Ik heb nog nooit met een vierwielaandrijving gereden, dus dit wordt een compleet nieuwe ervaring. Ik kreeg de kans om het kort te ontdekken tijdens een korte testsessie en de eerste sensaties waren zeer positief. We kijken enorm uit naar de Rallye de Wallonie, om daarna de gladde wegen van de Omloop van Vlaanderen, vlakbij onze thuisbasis, uit te dagen. We hopen een show neer te zetten, een goed ritme te hebben met de auto en veel plezier te hebben. Ik wil graag Renault en het hele team van Pieter Tsjoen Racing bedanken voor het mogelijk maken van dit programma!”

Info: Clio Series Compétition Renault