De 3de Short Rally van Moorslede zal op zondag 17 maart 2024 het VAS regionale rallyseizoen op gang schieten. De regionale rallycompetitie is een van de populairste kampioenschappen in Vlaanderen en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. De Short Rally van Moorslede wordt ingericht door Autoclub Dadizele. Het is een wedstrijd over 160,33 kilometer, met 79,80 kilometer aan klassementsproeven. Zoals we ondertussen al gewoon zijn, worden er vier rondes verreden van telkens twee proeven (Moorslede en Dadizele). De trajecten maken gebruik van passages op het grondgebied van de gemeentes Moorslede, Dadizele, Ledegem en Roeselare. De fans kunnen zich gemakkelijk verplaatsen naar de beide proeven, die dicht bij het centrum van Dadizele liggen. Tussen de passages door kan men op de Markt, in de schaduw van de imposante basiliek, terecht voor alle soorten natjes en droogjes bij de lokale horeca en de catering.

Hier is uiteraard ook alle informatie over de rally te vinden. Om het operationeel allemaal behapbaar te houden stelden
de organisatoren een maximum van 140 teams voorop, die worden toegelaten tot de start. Of dat quotum wordt gehaald is nog onduidelijk, maar de inschrijvingslijst is ondertussen al mooi gevuld. Niet enkel kwantiteit telt, maar ook de kwaliteit staat voorop. Melissa Debackere en Nick Degryse zullen trachten hun mooie zege van vorig seizoen over te doen. Maar met een Kurt Boone (Fiesta R5), een Vincent Verschueren (Fabia R5) en een keure aan Porsche GT3 rijders, met Patrick Snijers, Tim Van Parijs en Gunther Monnens aan de start, is dat op voorhand nog niet gegeven!

Eén jaar geleden: Melissa Debackere.

Ze staat misschien niet meer zo geregeld in de belangstelling als vroeger, maar de amazone
blijft in West-Vlaanderen zeer populair. Sinds de “rallysprint” van Moorslede omschakelde naar het nieuwe format van “short rally”, is Melissa Debackere ongeslagen in en om Dadizele. In 2022, en ook in 2023 ging ze met de zege aan de haal, telkens bijgestaan door Moorsledenaar Nick Degryse, alsook met de gekende Škoda Fabia R5 uit de eigen ateliers en… tweemaal versloeg ze ene Vincent Verschueren! Alles zit dus op zijn plaats om van deze editie 2024 een echte “revanche” te maken voor de Zingemnaar. Verschueren zal in 2024 een Citroën C3 als wapen hanteren, maar als het scenario zich ook maar een beetje afspeelt zoals in 2023 dan zijn we vertrokken voor een mooie wedstrijd. Ook vorig seizoen trok Verschueren eerst in de aanval maar maakte Melissa Debackere stukje bij beetje de voorsprong kleiner, om uiteindelijk met twee knappe scratchtijden in extremis én naar de leiding én naar de zege te gaan!

Met dank aan Jan Pannekoecke voor de foto’s!

SHORT RALLY MOORSLEDE

Wanneer: zondag 17 maart 2023
Wie: Autoclub Dadizele vzw, Mgr. Cardijnlaan 97 – 8890 Dadizele

Wat: wedstrijd voor het VAS kampioenschap Rally en Historic Rally 2043 en diverse provinciale
kampioenschappen (PAK)

Waar: Marktplaats Dadizele, met om 07u55 de start van de eerste wagen en vanaf 17u30 de voor-
ziene aankomst.

Info Marnik Malengier, Mgr. Cardijnlaan 97, 8890 Dadizele, Tel: 0496 / 88 15 98
marnik.malengier@telenet.be
www.autoclubdadizele.be
Deelnemers:

Info VAS Media / Foto’s Jan Pannekoecke