met vijf fabrieksteams én 25 Rally2-wagens

De 13de Rally Tierras Altas de Lorca is het startschot voor het spectaculaire seizoen van het S-CER (Spaans Super Rally Kampioenschap), dat begint met een spectaculair deelnemersveld, met 25 Rally2-voertuigen, en een veelbelovend parkoers, gestimuleerd door de integratie van Toyota en Ford als nieuwe fabrikanten.

José Antonio Suárez / Alberto Iglesias verdedigen de eer aan boord van de Škoda Fabia RS Rally2 van Team Recalvi, waarmee ze vorig jaar in stijl debuteerden en de piloot-, bijrijders-, constructeurs- en teamtitels wonnen.

In een poging om de kroon van de fabrikant terug te winnen, zet Hyundai opnieuw vier exemplaren van de Hyundai i20 N Rally2 in, in de handen van Iván Ares / Javi Martínez, Pepe López / David Vázquez, Óscar Palomo / Sergio Fernández en Sergi Pérez / Axel Coronado.

Diego Ruiloba / Ángel Vela, regerend kampioen van de Trofeo S-CER Junior, verdedigt voor het tweede jaar op rij de kleuren van het Citroën Rally Team en rijdt in de Citroën C3 Rally2 van de Sports&You-structuur, die dit seizoen een motorupgrade heeft gekregen. Toyota lanceert zijn nieuwe officiële team met het kampioensteam van 2022, Teo Martín Motorsport, dat debuteert met de nieuwste generatie Toyota GR Yaris Rally2 met Alejandro Cachón / Borja Rozada.

De XIII Tierras Altas de Lorca Rally is ook het startschot voor de CERT – Rallycar (Spaanse Gravel Rally Cup) 2024, die dit seizoen zal rekenen op de deelname van Past-Racing als een satellietstructuur van Ford, met verschillende eenheden van de Ford Fiesta Rally2.

Alsof dat nog niet genoeg is, zoals al is gebeurd in eerdere edities, heeft het Lorca-evenement ook de deelname van verschillende internationale deelnemers, zoals Gus Greensmith / Jonas Andersson. Laten we ook broer en zus Margaillan niet vergeten die misschien onterecht een vrij ver nummer hebben gekregen en al zeker niet Efrén Llarena / Sara Fernández , winnaars van het evenement in Murcia twee seizoenen geleden.

Tegelijkertijd begint de achtste editie van de RTS Junior Stock Exchange tijdens de XIII Tierras Altas Rally van Lorca met een cast van bijna honderd procent nieuwe teams, zoals ook het geval is voor de Clio Trophy Spain Terre, die aan zijn tweede editie begint met een veld van 10 eenheden van de Renault Clio Rally5.

De eerste van drie gravelrondes van de negen ronden tellende kalender van het S-CER (Spaanse Super Rally Kampioenschap 2024) vindt zaterdag plaats, met in totaal 8 etappes en 108,46 getimede kilometers.

Info en foto’s SCER Media.