Het was een bijzonder moeilijke en harde beslissing om te nemen, maar Club Superstage heeft beslist om de Aarova Oudenaarde Rally niet meer te organiseren.

Een 9de editie van de Aarova Oudenaarde Rally, die mee zou tellen voor het Belgisch kampioenschap Divisie 2, komt er niet deze zomer. Erg jammer want met zijn sfeervolle ceremoniële Grote Markt in Oudenaarde en schitterende proeven door de Vlaamse Ardennen en Henegouwen, had de Aarova Rally heel wat troeven en uitstraling.

Na de verlieslatende editie van 2023, heeft de organisatie de voorbije maanden gezocht naar lokale partnerships om het financieel risico te beperken. Die zoektocht heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. Omdat Club Superstage het voortbestaan van zijn andere organisaties niet in gevaar wil brengen, werd met pijn in het hart beslist om afscheid te nemen van de Aarova Oudenaarde Rally, de enige wegwedstrijd in Oost-Vlaanderen. 

We willen van de gelegenheid gebruik maken om onze trouwe naamsponsor Aarova nog te bedanken voor het jarenlange vertrouwen in onze organisatie. Verder willen we ook de Stad Oudenaarde, de Gemeente Kruisem en de Gemeente Frasnes-lez-Anvaing bedanken voor hun medewerking en vertrouwen. 

Bron Club SuperStage VZW

Het kampioenschap Divisie 2 is voorbehouden voor wagens van de klassen RC1, RC3, RC4, RC5, NAT1, NAT2 en NAT3. Zij scoren punten voor het D2-kampioenschap. Uit de 5 wedstrijden (Rallye des Ardennes, TAC, Wallonie, Ieper & Spa) zullen de 4 beste resultaat in aanmerking komen voor het eindklassement.
Ook Rally2’s en RGT’s kunnen deelnemen om punten te scoren voor hun Divisie 1-kampioenschap, aangezien daarin één resultaat van een D2-manche mag worden opgenomen. Een uitzondering daarop zijn de D2-nevenwedstrijden. In de Rallye de Wallonie, Ardeca Ypres Rally en de Spa Rally kunnen de Rally2’s en RGT’s zich dus enkel in D1 inschrijven. Kortom wie van hen nog een bijkomend D2 resultaat wil, moet dus aan de start komen van de Rallye des Ardennes of de TAC Rally.