Zet Thomas Martens bij derde deelname opnieuw stap vooruit in ranking? ​ ​

Thomas ‘The Ginger One’ Martens (17) is opnieuw afgereisd naar Finland. Daar staat hij samen met co-piloot Eddy Smeets in een Renault Clio aan de start van de SM Tuuri Ralli in Alavus. ​ Het gaat om de derde manche van het Fins Kampioenschap. Na de kick-off en de Arctic Rally in Lapland wordt het voor Martens deze keer vooral de betrachting om progressie te maken qua snelheid in zijn, voorlopig, ​ laatste race in de sneeuw. In juni – daartegen is hij 18 jaar – treedt Thomas voor het eerst aan in een officiële wedstrijd op Belgische bodem; met name de BRC (Belgian Rally Championship) Rally van Ieper.

“Mijn verwachtingen? Het is voor mij de laatste sneeuwrally van dit jaar. Dus ik hoop deze op een mooie manier af te sluiten”, zegt Thomas ‘The Ginger One’ Martens. “Het belangrijkste daarbij zal zijn om opnieuw wat beter te doen dan vorige keer. En de dingen die we in de Arctic Rally leerden, in deze derde manche van het Fins Kampioenschap op de juiste manier toepassen in mijn ritten. Dat betekent vooral meer vertrouwen hebben in de vlotte bochten en zo de gemiddelde snelheid hoger houden. Lukt dat, dan zie ik ons hopelijk weer wat hoger eindigen in het klassement.”

Info en foto’s Buzz Agency