WRC Secto Rally Finland is samen met Rally Estland en Zweden een van de snelste manches. Gisteren werd het parkoers bekend gemaakt en meldden we al de terugkeer van de Ouninpohja-proef …. Maar onder voorwaarden!

Deze special heeft veel snelle rechte stukken en door de nieuwe auto’s die steeds sneller worden en duizelingwekkende snelheden bereiken wordt deze veiligheidsmaatregel geïntroduceerd. Deze moet de snelheid ‘breken’ met andere middelen dan balen stro, maar dus door een virtueel chicane-systeem.

In werkelijkheid moet in KP Ouninpohja op één of 2 stukken van ongeveer tweehonderd meter de snelheid worden teruggebracht tot ongeveer 65 km/u. Dit wordt gecontroleerd in de vorm van een controlepunt.

Voor deze nieuwe maatregel in de praktijk te brengen, krijgen de piloten tijdens de shakedown de eerste kans om dit systeem uit te testen.

Info WRC Media