11 Klassementsproeven goed voor 121 km op snelheid

Op zondag 5 mei staat de eerste wedstrijd van organisator Club Superstage op het programma: de 52ste Bernard Degroote Monteberg Rally 2024. Het reglement van deze klassieker met start en finish in Poperinge is vandaag gepubliceerd en wie er zeker bij wil zijn, kan zich al inschrijven voor de ideale voorbereidingswedstrijd op de Ardeca Ypres Rally.

De Bernard Degroote Monteberg Rally gaat ook dit jaar weer van start vanuit Poperinge, waar zich ook het servicepark bevindt en waar de wedstrijd zal finishen op de sfeervolle Markt. De hergroepering bevindt zich, net zoals vorig jaar, in het centrum van Nieuwkerke. De andere grote nieuwigheid is de introductie van een nieuwe klassementsproef in Wijtschate, een uitdagende proef van 13,67 km, meteen de langste proef van de Bernard Degroote Monteberg Rally.

De eerste wagen gaat van start vanuit het servicepark in Sappenleen te Poperinge om 8h00. De eerste proef is meteen Wijtschate met zijn 13,67 km, gevolgd door de proef van 10,90 km over de Monteberg. Daarna volgt de hergroepering in Nieuwkerke, waarna de 7,81 km van Busseboom volgen. Na drie proeven keren de teams terug naar het servicepark. Deze lus wordt drie keer herhaald. In de vierde en laatste ronde worden enkel nog de proeven Wijtschate en Monteberg afgewerkt, waarna de winnaar om 18h10 op de Grote Markt van Poperinge gehuldigd zal worden.

Vorig jaar behaalde Jos Verstappen zijn allereerste overwinning in de rallysport in de Monteberg Rally, na een razend spannend duel met Davy Vanneste, die in de finale een foutje maakte. Ook dit jaar zal er een sterke Nederlandse delegatie in Poperinge aan de start komen, want de wedstrijd telt mee voor de Nederlandse Clio Trophy, georganiseerd door de broers Jasper en Jim Van den Heuvel.

Inschrijven kan hier

Info SuperStage VZW