Hyundai Motorsport-klanten hebben een succesvol record behaald in veel van de kampioenschappen van de i20 N Rally2 European Challenge.

Teams met door Hyundai Motorsport gebouwde auto’s eindigden als eerste en tweede in het eindklassement van het Sloveense nationale kampioenschap in 2023 – i20 R5-piloot Marko Grossi versloeg Rok Turk en zijn i20 N Rally2 naar de titel, waarmee een einde kwam aan een serie van vier opeenvolgende titels voor Turk en Hyundai Slovenië.

De teams van i20 N Rally2 behaalden in 2023 overwinningen in de Duitse, Belgische en Britse competitie. Opvallende piloten waren onder meer BMA-piloot Cédric Cherain, die drie overwinningen behaalde op zeven proeven in het Belgisch kampioenschap en als tweede eindigde in het eindklassement. Cherain heeft zijn terugkeer in de serie dit seizoen al bevestigd met een i20 N Rally2.

De i20 N Rally2 European Challenge zal slechts een deel zijn van de vertegenwoordiging van Hyundai Motorsport Customer Racing in nationale series in heel Europa dit seizoen.

i20 N Rally2 klaar voor start van nationale seizoenen

Naast het Belgisch kampioenschap zal dit weekend ook de openingsronde van het Portugese Rallykampioenschap plaatsvinden in de Rali Serras de Fafe – Felgueiras – Boticas e Cabeceiras de Basto. Hun deelnemersveld zal worden aangevoerd door twee i20 N Rally2 van Team Hyundai Portugal voor regerend nationaal kampioen Ricardo Teodósio en Kris Meeke, die tijdens zijn eerste seizoen bij het team vier algemene overwinningen behaalden.

Klanten van Hyundai Motorsport zullen ook goed vertegenwoordigd zijn in de nationale competitie in Frankrijk. Nadat hij zowel in 2022 als in 2023 als vijfde eindigde in het Tarmac Rally Championship van het land, zal Hugo Margaillan een i20 N Rally2 besturen die is geprepareerd door het ervaren kampioenswinnende CHL Sport Auto-team. Omdat het aantal Hyundai Motorsport-klanten blijft stijgen, wordt dit het eerste jaar voor zowel de piloot als het team met de i20 N Rally2. Margaillan wordt op de etappes bijgestaan door de ervaren piloot Eric Camilli, die ook zijn i20 N Rally2-debuut zal maken in een 2C Competition-geprepareerde wagen.

In Finland heeft i20 N Rally2-piloot Benjamin Korhola al een sterke start gemaakt aan zijn eerste nationale kampioenschapsseizoen in de koningsklasse. Hij eindigde op een uitstekende tweede plaats in het algemeen klassement tijdens de Riihimaki-Ralli in januari om het seizoen te beginnen en behaalde de vierde plaats van de voor punten in aanmerking komende piloten tijdens de Arctic Lapland Rally.

Meer i20 N Rally2-klanten zullen strijden in de nationale series in heel Europa, inclusief in Spanje – waar Hyundai España hun relatie met klanten in het nationale Superkampioenschap uitbreidt – en Italië. Hyundai Motorsport Customer Racing verwacht ook dat klanten het volledige seizoen van het FIA European Rally Championship zullen meedoen, waar Hayden Paddon in 2023 de titel won na een dominant seizoen aan het stuur van een i20 N Rally2. Klanten in deze en andere series zullen hun plannen dichter bij de eerste evenementen van het seizoen bevestigen.

Bron Hyundai Motorsport Customer Racing