• Hyundai Motorsport heeft het management van zijn Customer Racing-afdeling geherstructureerd en nieuwe Project Manager-posities gecreëerd voor Rally2 en Circuit Racing
  • De nieuwe rollen worden vervuld door Andrea Cisotti en Julien Moncet, terwijl Benoit Nogier bij Hyundai Motorsport komt als de nieuwe Customer Racing Manager
  • De verandering in structuur zal zorgen voor een grotere focus en levering in alle elementen van de Customer Racing-afdeling.

Andrea Cisotti wordt projectmanager voor Rally2 en Julien Moncet wordt projectmanager voor Circuit Racing. Benoit Nogier gaat bij Hyundai Motorsport aan de slag als Customer Racing Manager. Alle drie zijn ze gevestigd op het hoofdkantoor van het team in Alzenau, Duitsland.

Door de veranderingen kan iedereen zich in zijn nieuwe rol concentreren op een specifiek gebied. Dit zal zorgen voor een hoger serviceniveau voor al onze klanten, terwijl het de groei van de Customer Racing-afdeling ondersteunt. Tegelijkertijd zal de nieuwe structuur meer focus bieden voor de technische ontwikkeling en technische ondersteuning die cruciaal zijn voor het succes van raceprojecten voor klanten.

Benoit Nogier was voorheen Commercieel Manager in de klantenracezaken voor Citroen Racing en Peugeot Sport en Customer Racing Manager bij Renault Sport. Daar was hij verantwoordelijk voor meerdere projecten die verschillende disciplines van circuitracen (eenzitter- en cupcarracen) en rally bestrijken. Hij zal de bestaande planning-, verkoop- en aftersalesteams binnen de afdeling Customer Racing coördineren om het hoogste niveau van ondersteuning te bieden aan Rally2- en TCR-klanten.

2024 FIA World Rally Championship Round 02, Rally Sweden 15-18 February 2024 Benoit Nogier Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Cisotti is een ervaren ingenieur in zowel circuitracen als rallyrijden en is in zijn werk als Customer Racing Manager al een belangrijk onderdeel geweest van de technische ontwikkeling van de i20 N Rally2. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op de ontwikkeling en homologatie van rallyauto’s, waarbij er al een aantal grote upgrades aan de auto gepland staan.

2024 FIA World Rally Championship Round 02, Rally Sweden 15-18 February 2024 Andrea Cisotti Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Julien Moncet maakt sinds 2013 deel uit van Hyundai Motorsport. Eerder werkte hij als projectleider van de eerste motor voor de afdeling Customer Racing, Engine Manager en Powertrain en Future Technology Manager. Tijdens het seizoen 2022 was hij ook plaatsvervangend teambaas. Hij zal nu verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de technische zaken van het TCR-project – inclusief de Balance of Performance met de categorie-eigenaar.

2022 FIA World Rally Championship Round 04, Rally de Portugal 19-22 May 2022 Julien Moncet Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

De drie mannen zullen nauw met elkaar samenwerken, waarbij Andrea en Julien rapporteren aan technisch directeur FX Demaison.

Info Hyundai Motorsport Customer Racing