• Pop-Up Power Stages bovenop de gewone Power Stage.
  • Opwaardering „DRM Masters“
  • Wedstrijden in de Hunsrück en aan de Ostsee

Op 15 maart start het Duitse Rallykampioenschap een nieuw seizoen met de ADAC Rallye Erzgebirge. Met de “Pop-Up Power Stages”, de speciale “DRM Masters” en twee nieuwe rally’s in de Hunsrück en aan de Oostzee presenteert de DRM spannende innovaties aan de teams en fans.

De Power Stages, een paar jaar geleden geïntroduceerd in het FIA World Rally Championship (WRC), zijn inmiddels een integraal onderdeel van elke rally in de DRM en stellen piloten in staat extra punten veilig te stellen in de strijd om het kampioenschap.

De Power Stage wordt voorafgaand aan de rally door de betreffende organisator bepaald en aan de deelnemers meegedeeld. Dit jaar zullen “Pop-Up Power Stages” ook voor het eerst worden gebruikt in het Duitse Rallykampioenschap. Deze worden bij elk evenement naast de reguliere Power Stage gehouden en er worden punten toegekend voor de snelste drie piloten. Het hoogtepunt: de promotor bepaalt ter plaatse alleen de speciale etappe die tijdens het evenement wordt geselecteerd en zorgt zo voor maximale spanning tijdens het rallyweekend.

De speciale “DRM Trophy”-classificatie die in 2022 werd geïntroduceerd, was de afgelopen twee jaar een groot succes en heeft veel bijgedragen aan de sportieve aantrekkelijkheid van de DRM-evenementen. Dit jaar wordt een ander speciaal klassement, de “DRM Masters”, geïntegreerd in het Duitse Rallykampioenschap, dat onder meer bedoeld is om gaststarts in de DRM aantrekkelijker te maken en zo voor nog meer spektakel tijdens de rally’s te zorgen. De basis hiervoor is de in het WRC geïntroduceerde “WRC Masters Cup”. Alle piloten geboren in 1984 en ouder komen in aanmerking om te starten met een klasse RC2-voertuig. Alleen de beste vier rally-resultaten van de deelnemer worden meegeteld.

Voor het seizoen 2024 staan ​​in totaal zeven uitdagende runs op het programma. Nieuw op de kalender zijn de 34e Hunsrück Rally en de 16e ADAC Ostsee Rally, die het programma uitbreiden met extreem spannende etappes en geweldige decors. Tijdens de Hunsrück Rally op 25 mei wacht de piloten voor het eerst het nieuwe sprintformat. Dit eendaagse evenement beslaat zo’n 70 kilometer volgens het Rally 70-format.

De ADAC Ostsee Rally markeert het einde van het seizoen van het Duitse rallykampioenschap met speciale etappes op het militaire oefenterrein van Putlos van 6 tot 8 september. Het startschot in Schleswig-Holstein wordt vrijdag afgevuurd aan de waterkant in het vakantieoord Grömitz, waar de deelnemers zaterdag na zo’n 140 kilometer competitie ook over de finish komen.

Info DRM / ADAC