The Ginger One na officiële kick-off in Finland aan de start van legendarische wedstrijd.

Arctic Lapland Rally

Eerst nog zijn examen chemie afwerken en dan reist Thomas ‘The Ginger One’ Martens opnieuw af naar Finland om te gaan racen. Samen met nog een handvol andere Belgen en heel wat wereldtoppers start hij er in de iconische Arctic Rally, op 2 en 3 februari in Lapland. “In de eerste manche van het Fins kampioenschap begin januari moest ik helaas opgeven toen ik naast het parcours kwam vast te zitten met de wagen. Zo’n dingen gebeuren. Maar nieuwe race, nieuwe kansen. Ik verwacht ontzettend veel van de Arctic Rally, een fenomeen in de rallywereld”, aldus Thomas. Naast de Arctic Rally host The Ginger One komende weken ook twee rallytrips naar Tuupovaara met tal van Limburgse ondernemers.

Tuupovaara

Samen met zijn co-piloot Eddy Smeets treedt Thomas dus aan in de prestigieuze Arctic Rally die al voor de 59e keer plaatsvindt in de ongerepte wildernis van Lapland. De wedstrijd maakt deel uit van het open Fins Rallykampioenschap en dwingt de deelnemers tot het uiterste in extreme omstandigheden van sneeuw en ijskoude temperaturen. Naast Thomas rijden er nog verschillende landgenoten mee: het duo Bart Sobry-Diederik Pattyn, Bernd Casier met Pieter Vyncke en het team Robbert Desmet-Claudie Tanghe. The Ginger One combineert de Arctic Rally met twee rallytrips naar Tuupoovara, die hij met zijn vader organiseert voor voornamelijk Limburgse ondernemers. ​

Dat project zijn we drie jaar geleden gestart. We nemen ondernemers mee om te gaan rijden op een fantastisch circuit in de Finse sneeuw, midden in de bossen. Speciaal gebouwd voor Ari Vatanen, een echte rallylegende in Finland. Ze leren er rijden met echte rallycoaches en mogen ook een keer met mij mee de auto in”, vertelt Thomas Martens.

Info Thomas Martens / Buzz Press